Yılmaz'dan Sınavsız İLİTAM'a Destek

Diyanet-Sen'in uzun zamandan beri hayata geçirmeye çalıştığı Sınavsız İLİTAM talebi, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'dan da destek aldı.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ile Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar din görevlileri için önemli olan sınavsız geçiş hususunu görüşmek üzere Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile bir araya geldiler.

Diyanet-Senin uzun zamandan beri hayata geçirmeye çalıştığı sınavsız geçiş talebi Bakan Yılmaz’dan da destek aldı.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Diyanet İşleri Başkanlığımızın en büyük sendikası olan Diyanet-Senimiz bu talebiyle diyanete yeni bir ivme kazandırma hedefindedir. Din görevlilerimizin daha donanımlı olmaları eğitim ile mümkündür. Söz konusu talep hayata geçtiğinde daha donanımlı din görevlileriyle yol alacağımız bellidir. Bu hususta gereken desteği vereceğinize inanıyoruz.” dedi.

Diyanet-Sen Genel Başkanı Bayraktutar ise “Diyanet’in manevi boyuta yönelik çalışma yapması nedeniyle diğer kurumlardan farklı olarak hiçbir boşluğu kabul etmeyen özel bir yapısı var. Açılan bu boşluklardan şer odaklarının sızması an meselesidir. Hele dini alanda beliren boşluğu acı bir tecrübe ile yaşadığımız darbe girişiminde daha net görebildik. Manevi alanda beliren boşluğu doldurmanın tek yolu, ilim sahibi din adamlarının gerçek bir uyarıcı olarak görevini yapmasıyla mümkündür. Eğer ki bizler daha donanımlı bir şekilde toplumun karşısına çıkmaz isek başkaları bizim yerimize ortaya çıkıp konuşabilir, toplumu yanlış yere sevk edebilir. Geçmiş yıllarda yaşanan hataların telafisi daha donanımlı din görevlilerinin varlığı ile mümkündür. Bu sebeple Yeni Türkiye’nin yeni Diyanet’i eğitimde de en iyi durumda olmalıdır. Bu durum ortak bir sorumluluk gerektirir. Diyanet-Sen'in görevi söz konusu sorunu tespit edip gereken mercilere iletmektir. Bizler bu talebi sizlere taşırken görevimizi yapıyoruz. Bu göreve vereceğiniz cevap, Diyanet İşleri Başkanlığımızın yarını ile doğru orantılıdır. Desteğinizi esirmeyeceğinize olan inancımız tamdır.” diyerek sınavsız geçişin önemini vurguladı.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz yapılan ziyaretten memnun kaldığını dile getirerek, “Söz konusu talebinizi hayata geçirmek için gereken adımları atıyoruz. Bizler de Diyanetimizin faydasına olacak her işte sorumluluk almak isteriz. En kısa sürede bu hususun hayata geçmesi adına elimizden gelen her tür yardım ve desteği yapacağımızı bilmenizi isterim.” deyip sınavsız geçiş için Milli Eğitim Bakanlığının üzerine düşen her tür sorumluluğu yapmaktan geri durmayacağını belirtti.

09 Mar 2018 - 20:01 - Diyanet


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Mihrap Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mihrap Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Mihrap Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Mihrap Haber değil haberi geçen ajanstır.


Anket Sitemizde en çok hangi haberler ilginizi çekiyor?
Tüm anketler