Yeni Türkiye Portresi Demokrasinin İşaretidir

-Sen Genel Başkanı Hasan Türüt, bu tercihin aynı zaman da Türkiye de demokrasi kültürünün varlığına da işaret olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı’nın yemin ederek görevine başlamasından sonra açıklanan Cumhurbaşkanlığı kabinesi ile Türkiye yeni bir yönetim şekline geçti. Yeni yönetim şeklinin milli iradenin bir tercihi olduğunu belirten Diyanet Bir-Sen Genel Başkanı Hasan Türüt, bu tercihin aynı zaman da Türkiye de demokrasi kültürünün varlığına da işaret olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemi ve 27. Dönem milletvekili seçimlerinin ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını temenni eden Türüt, siyasi partilerin seçim öncesinde destekleyicilerine yaptıkları açıklamaların unutulması gerektiğini, bundan sonra yapılması gerekenin ülkemizin kalkınmasına yönelik birlik ve beraberliğin sağlanması şeklinde olmalıdır, diyerek açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Meclis aritmetiğine baktığımız zaman, milletin tüm siyasi partilere önemli mesajlar verdiği anlaşılacaktır. Millet, kavgadan yana olmadığını, dayanışma ile milletin refahının yükseltilmesi ve ülkemizin kalkınmasında bir bütün olarak çalışılması gerektiğinin altını çizmiştir. Bunun yanısıra Sayın Cumhurbaşkanı’na güvenin devam ettiği de anlaşılmaktadır. Emperyalizmin oyunlarına karşı milli iradeyi ortaya koyan millet, Ortadoğu ve Avrupa da Türkiye gerçeğinin kabullenilmesi gerektiğini de ortaya koymuştur. Ortadoğu da Türkiyesiz bir gelişmenin mümkün olamayacağını Avrupa anlamış bulunmaktadır.

Büyük bir heyecan dalgası oluşturan yeni yönetim şekli ile halkımızın umudu artmıştır. Sabit ve dar gelirli vatandaşlarımız yeni yönetim şeklini destekleyerek içeri de ve dışarı da ülkemizin önüne engeller çıkarmak isteyen, Müslümanların dini vecibelerini yerine getirmelerini engelleyen, ülkemizin ekonomisine dolaylı ya da dolaysız yollarla müdahaleye kalkan, birlik ve beraberliğimizi bozmayan kalkan, FETÖ, DAEŞ, PKK ve benzeri uzantıları ile diğer terör örgütlerini finanse ederek halkımızın huzurunu kaçırmaya, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi bozmaya çalışanlara karşı dik durmuş ve emperyalizmin oyunlarına geçit vermemiştir. Demokrasiyi özümseyen halkımız, siyasi partilere sandıkta cevap vermiş ve “kendinize gelin!” demiştir. Bu cevabı iyi okumak gerekir.

“81 Milyonun Cumhurbaşkanı olacağını” ifade eden Sayın Cumhurbaşkanımız gerilimin düşmesi yönünde büyük bir adım atmıştır. Seçim sonrası görülen sükûnet bunun işaretidir. Şimdi halkımızın beklentisi; ekonomik sıkıntıların bertaraf edilmesi, dar ve sabit gelirli vatandaşlarımızın insanca yaşayabilecekleri bir düzen sağlanması, iş dünyasının rahatlatılması, kamu çalışanlarının ve emeklilerinin beklentilerinin karşılanması, kısaca halkımızın refah düzeyinin yükseltilerek mutlu ve güvenli bir Türkiye oluşturulmasıdır.

Halkımızın devletine olan güvenini sarsan her türlü olumsuzlukların bertaraf edilmesi, kayırmacılık, ötekileştirme, liyakatsiz atamalara son verilmesi, özellikle sendikalar arasında ayrımcılık yapılmaması halkımızın beklentileri arasındadır.

Hoşgörü, anlayış, kucaklaşma kültürünün 81 milyon halkımızı kapsaması gerekir. Kardeşliğimizi pekiştirmemiz gerekir. Cumhurbaşkanlığı yeni yönetim sistemi ile bunun mümkün olabileceğini biliyoruz. Bu konu da halkımızın endişeye ve tahriklere kapılmaması gerektiğinin altını çizmek istiyorum. Yeni yönetim sistemi, önümüzdeki beş yıl içinde refah seviyemizi yükseltecek ve ülkemizin kalkınmasını sağlayacaktır.

Diyanet Bir-Sen olarak, Sayın Cumhurbaşkanı’na olan güvenimiz tamdır. Türkiye’nin üzerindeki karabulutlar dağılmış ve gökyüzünde bir yıldız parlamıştır. Yeni doğan güneş hepimizi ısıtacak, karanlığımızı aydınlatacaktır. Bu duygu ve düşünceler çerçevesinde Cumhurbaşkanlığı yeni yönetim sisteminin ülkemize hayırlı olmasını Allah’tan temenni ediyorum.”

11 Tem 2018 - 14:14 - Diyanet


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Mihrap Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mihrap Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Mihrap Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Mihrap Haber değil haberi geçen ajanstır.


Anket Sitemizde en çok hangi haberler ilginizi çekiyor?
Tüm anketler