Yeni Sistem ve Yeni Yönetim Hayırlı Olsun

Tüm Memur-Sen Konfederasyonu ve Diva-Sen Genel Başkanı Yeni Sistem ve Yeni Yönetim ile İlgili Bir Açıklama Yaptı.

Genel Başkan ÇOPURSUZ’un açıklaması;

“YENİ SİSTEM VE YENİ YÖNETİM HAYIRLI OLSUN

Kuruluşundan 95 yıl sonra yönetim sisteminde yapılan değişiklik, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına,ülkemize ve ümit besleyen tüm insanlık âlemi için hayırlara vesile olmasını dileriz. Hemen hemen bir insan ömrü süreci kadar siyasi hayatı bulunan, bugüne gelinceye değin akla hayale gelmeyecek badireler atlatan ve her defasında Allah Teâlâ’nın yardımıyla güçlenerek çıkan;vatan, millet, bayrak ve devletine âşık Sayın Cumhurbaşkanımız, Başkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’a da üstün başarılar dileriz. 09.07.2018 tarihi itibariyle bu ulvi görevi kendilerine tevdi edilen tüm kabine ekibine de muvaffakıyetler dileriz.

16 devletin devamı olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti, tarihin şanlı sayfalarında yer almıştır hep. İnsanlık âleminin kurtuluşu ve refahı uğruna gecesini gündüzüne katan Beylerimiz, Hakanlarımız, Padişahlarımız, Cumhurbaşkanlarımız ve son olarak Başkanımız bu aziz millet için çok büyük şans olsa gerek. Tarihin derinliklerine inildiği zaman bu necip milletin ve devletlerin en bariz öncelikleri ve özellikleri, dünyanın neresinde olursa olsun, mağdurların, mazlumların ve gariplerin yanında yer alıp onları şer güçlerin hegemonyasından kurtarmak olmuştur. Elbette sadece dindaşlarımızın değil hiçbir din, dil ve ırk ayrımı yapmadan ihtiyacı olan her topluma ilk el uzatan bu necip millet ve devlet olmuştur. Deprem, sel ve her türlü felaketlere maruz kalan insanların imdatlarına mesafe, ülke, kıt’a farkı gözetmeksizin ilk ulaşan yine bu necip millet ve mümtaz devletimiz olmuştur. Bu denli yardımsever, iyiliksever, mazlum ve mağdurların hamiliğini kendisine bir görev addeden devletimize ve milletimize karşı da yeryüzünün tüm garibanları dualarıyla her daim manevi yardımlarda bulunmuşlardır. Bunlardan da anlaşılacağı üzere yeni yönetim sistemimizde ve sayın başkanımız başta olmak üzere her bir otoritemizde beklentileri olan sadece 81 milyon değil dünyanın tüm sessizleridir.

Diğer taraftan hiç kimse la yüs’el olmadığı gibi her konuda da amiyane tabirle dört dörtlük değildir. Zira doğru yaptığını zannederek sonucun yanlış olduğunu anlayıp zararın telafisi cihetine gitmek de ayrıca bir erdemliliktir. Asıl önemli olanın iyi niyetle güzelliklere imza atmak olduğuna göre, yol haritasında zaman zaman sapmalar olabilir, bu da yolculuğun doğasında olan bir hakikattir. Ancak önemli olan bilerek ve inadına yanlış yapmamaktır. 81 milyonun sadece bir kısmının sesine kulak verip geriye kalanlara göz-kulak tıkamamaktır. Ülkesine, milletine ve kurumuna faydalar temin etmek için yola çıkanların bir kısmını benimseyip-özümseyip diğerlerini ötekileştirmemek ve küstürmemektir. Zaman su gibi akıp gidiyor. Önemli olan geride eserler ve hoş sadalar bırakmaktır. O halde tüm çabamız bu duygu ve düşünceler muahezesinde olmalıdır.

09.07.2018 tarihi itibariyle bambaşka bir yönetim biçimi ile yaşamaya başladık. Neyin ne olacağını elbette ömrümüz müddetinde yaşayarak göreceğiz. Umudumuz, beklentimiz ve dualarımız alınan kararların hayırlı ve isabetli olması yönündedir. Bu nedenle yeni sistem ve yeni yönetimden isteklerimiz ve beklentilerimiz vardır. Şöyle ki;

Tek Vatan, Tek Devlet, Tek Millet, Tek Bayrak söylemi tüm yöneticilerimizin ser levhası olmalıdır.

81 milyonun tamamının başta Cumhurbaşkanımız ve yöneticilerimizin şefkatli kollarının altına alındıkları hissettirilmelidir.

Adamı ve dayısı olanların değil liyakat sahibi ve haklı olanların hiçbir kişiye ihtiyaç duymaksızın isteklerine kavuşmasıdır.

Sistemin getirdikleriyle model alan değil model olan bir ülke haline gelmemizdir.

Tüm kurumların işleyiş sistemleri her defasında yeniden sil baştan olmaktan kurtarılmalı, iskeleti sağlam oluşturup güncel yenilikleri piramit misali sadece üzerine konulmalıdır.

Sivil toplum kuruluşlarının legal oldukları müddetçe hiçbirisi arasında ayrımcılık yapılmamalı ve neden falanca yerde değilsiniz diyerek ötekileştirilmemelidir.

Sendikaların özüne dönmeleri sağlanmalı ve sendikal ahlak ile kültürün hayat bulması güvence altına alınmalıdır.

Elhasıl, 24 Haziran öncesi ile sonrası arasında ülkemiz menfaatine kısa, orta ve uzun vade de her türlü alanda kazanımların ve farklılıkların neler olduğunu görmemiz adına Sayın Cumhurbaşkanımız ve yeni kabinesi çok ciddi sorumlulukları üzerlerine almışlardır. Rabbim millete hizmet yolunda hepsinin yar ve yardımcısı olsun”.

Mustafa ÇOPURSUZTüm Memur-Sen Konfederasyonu veDiva-Sen Genel Başkanı

11 Tem 2018 - 00:20 - Diyanet


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Mihrap Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mihrap Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Mihrap Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Mihrap Haber değil haberi geçen ajanstır.


Anket Sitemizde en çok hangi haberler ilginizi çekiyor?
Tüm anketler