Yavuz Selim Karabayır Kimdir?

Resmi Gazetede yayınlanan 3 Mayıs 2018 tarihli atama kararı ile Diyarbakır İl Müftüsü olan Yavuz Selim Karabayır'ı yakından tanıyalım.

1969 yılında Sarıkamış'ın Parmakdere köyünde dünyaya geldi.

İlk, Orta ve İmam Hatip lise tahsilini Sarıkamışta tamamladı. 1988 yılında Adapazarı'nın Kaynarca ilçesi Birlik köyünde İmam-Hatip olarak göreve başladı. Daha sonra sırasıyla Adapazarı merkez Harmantepe köyü, İstanbul Halıcı Turşucu Hüseyin Çelebi Camii ve Erzurum Üniversitesi Lojmanlar Camiinde İmam Hatip olarak görev yaptı.

1997 yılında Erzurum Atatürk üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. Askerliğini yaptıktan sonra, Erzurum Ömer Nasuhi Bilmen Eğitim Merkezini 2003 yılında bitirdikten sonra Adıyaman ili Besni ilçesine vaiz olarak atandı.

Sırasıyla Adıyaman ili Çelikhan, Samsat ve Düzce ili Yığılca ilçelerinde müftü olarak görev yaptı.2009 yılı ekim ayında Kaynaşlı ilçe müftüsü olarak atandı. Daha sonra Resmi Gazetede yayınlanan 2014/854 sayılı atama kararına göreErzincan İl Müftülüğüne atandı.

3 Mayıs 2018 Tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan kararla Diyarbakır İl Müftülüğüneatanan Yavuz Karabayır evli ve iki coçuk babasıdır.

04 May 2018 - 12:40 - Biyografi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Mihrap Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mihrap Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Mihrap Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Mihrap Haber değil haberi geçen ajanstır.


Anket Sitemizde en çok hangi haberler ilginizi çekiyor?
Tüm anketler