Vekil ve Fahriler MİHKUR-DER’de Buluştu

Mihrap ve Kur’an Sevdalıları Derneği Genel Başkanı Mahmut Şefik Koç: “Diyanetteki tüm Vekil ve Fahriler MİHKUR-DER’de buluştu” ifadelerini kullandı.

Mihrap ve Kur’an Sevdalıları Derneği Genel Başkanı Mahmut Şefik Koç: “Diyanetteki tüm Vekil ve Fahriler MİHKUR-DER’de buluştu”

Mihrap ve Kur’an Sevdalıları Derneği Genel Başkanı Mahmut Şefik Koç, Aşıkpaşa Gazetesi’ne ve Kırşehir Gazeteciler Cemiyeti’ne ziyaret gerçekleştirdi.

Kırşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Emin Turpçu ve Aşıkpaşa Gazetesi Çalışanları ile görüşüp sohbet eden Mihrap ve Kur’an Sevdalıları Derneği Genel Başkanı Mahmut Şefik Koç, açıklamalarda bulundu.

Kırşehir’i genel merkez olarak seçen Mihrap ve Kur’an Sevdalıları Derneği, resmi olarak 2 Şubat 2016 tarihinde resmi olarak kurulduğunu bildiren Mihrap ve Kur’an Sevdalıları Derneği Genel Başkanı Mahmut Şefik Koç, öncelikle Vekil İmam ve Müezzinler ve Fahri Kur ‘an Kursu Öğreticileri’nin haklarını 2013 Haziran ve Temmuz aylarında çıkan torba yasasında tanınan hakları savunarak ‘Herkes Konuşur Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) yapar’ sözlerini hatırlatarak desteklerinin ve amaçlarının ne yönde olduklarını gösterdi.

Mihrap ve Kur’an Sevdalıları Derneği Genel Başkanı Mahmut Şefik Koç, Aşıkpaşa Gazetesi ziyaretinde şu açıklamalarda bulundu:

“Bizler 657 sayılı Devlet Memurları kapsamında, kamu da Diyanet İşleri Başkanlığı’nda, geçici statüsünde çalışan görevde iken Sosyal Güvenlik Kurumu’nda 4 C’li görevi bitince 4 A’ ya aday memur statüsünde gözüken liyakatli. (yaraşırlık durumu) Vekil İmamlar Müezzinler ve Fahri Kur’an Kursu Öğreticileriyiz. Kurumumuz Diyanet İşleri Başkanlığı’nda iş bu görevi alırken öncelikle atama şartlarını doldurarak tüm prosedürlerle başarıya geçmekteyiz. Şöyle ki KPSS sınavına girmiş diyanet hizmetleri alan bilgisi test sınavı keza müftülüklere Vekil İmam Hatiplik ve Kuran Kursu Öğreticiliği Mülakat Sınavı’nda girip başarı ile kazanıp ülkemizin en ücra köşelerinde görev almış veya şuan hali hazırda yapmaktayız.

Vaatlerimizi Sırası ile Yerine Getireceğiz

Son 3 yıldır vekil imamlar müezzinler ve fahri kuran kursu öğreticileri özellikle Türkiye Büyük Millet Meclisi 2013 Haziran ve Temmuz torba yasasın da tam kadro alacak iken hatta komisyonlardan geçip onay almış iken genel kurulda son anda torba yasasında geri çekilerek binlerce Fahri ve Vekil Din görevlilerinin ailelerinin sevinç umudunu ne yazık ki gözyaşına dönmesine sebep olmuştur. Oysa hükümetimiz son dört seçimde ve çevrelerinde Vekil İmamlar Müezzinler ve Fahri Kuran Kursu Öğreticileri’ne müktesep (edinilmiş) olup. Hak bağlamında kadro vaadini gerek sözle gerekse yazılı bir şekilde seçim bildirgesinde de yayınlanmıştır. Sayın Başbakanımız Profesör Doktor Ahmet Davutoğlu bu soruna el atarak başbakan olduğu, ilk haftası zaman zarflarında AK Parti genel merkezde beklenti oluşmuş. Vaatlerimizi sırası ile yerine getireceğiz diye açıklayarak yüreklere serin su serpilmiştir.”

Bu Bizim Sevdamız

Mihrap ve Kur’an Sevdalıları Derneği Genel Başkanı Mahmut Şefik Koç, bu işi sevdaları ve sorumlulukları halinde gördüklerini şu sözlerle ifade etti;

“Bizler geçici kamu görevlisi görevlisiyiz. Mihrap ve Kuran Sevdalıları olarak bu kutsal davada kurumuzda resmi rakam ve istatistikleri dayanarak.10 binin üzerinde hali hazırda bulunan camii kuran kursu münhal (açık, müsait)olarak mevcut iken görev konumuz sürerken. Özellikle Diyanet İşleri Başkanlığımızda yetkili sendikamızınsa bizlere alenen desteği sürerken. Dindar muhafazakarlar hükümetimizin Vekil İmamlar Müezzinler ve Fahri İmam Kursu Öğreticileri’nin de verdiği kadro sözünü yerine getireceğine, ‘Onlar Konuşur Ak Parti Yapar’ prensibi çerçevesinde yüksek ümitle inanıyoruz.”

Ücretleri Asgari Ücret Bile Değil

Başkanı Koç, Aşıkpaşa Gazetesi Muhabirleri’ne verdiği bilgilerde “Asgari yaşam şartlarının mümkünlüğü tartışılır” diyerek maddi olarak verilen rakamların komik olduğunu belirtti.

Koç, “Özlük haklarının değerlendirdiğimizde ise içler acısı olduğunu keza hastalık izinlerinin dahi bulunmadığını izin kullanılırsa doktor raporlu olması durumunda maaşlarından kesildiği keza aynı işi aynı iş yapmamıza aynı eğitimi vermemize rağmen Vekilliğin üç de iki oranında maaş alması fahrilerin ise 600 -700 TL gibi komik rakamlarla çalıştırılması AB. Müktesebatına aykırı olup vebal durum oluşturulmaktadır. Lakin iki cami düşünün ki ikisinde de 5 vakit ezan okunuyor ikisinde aynı her hafta Cuma Namazı kılınıyor. İkisinde de teravihi kılınıyor ve cenaze namazı kıldırılıyor. Birisinin görevlisi kadrolu diğerinin ki ise özlük hakları mağduru. Vekil imam hatibi ve keza iki kuran kursu düşünün ikisinde de eğitim veriliyor. Müfredatlara aynı, çalışma esasları aynı, aynı mevzuat hükümleri de uygulanıyor. Birisinde kadrolu hocamız, diğerinde ise Fahri Kuran Kursu Öğretici hocalarımız, özlük hakları mağduru mahsun hatta maaşı asgari ücrete bile tabi tutulmuyor” ifadesini kullandı.

Fahri ve VekillerBeklenti İçindeler

Mihrap ve Kur’an Sevdalıları Derneği Genel Başkanı Mahmut Şefik Koç, içinde bulundukları şarları şu şekilde anlattı;

“Tamamen içler acısı bir durumda bulunmaktadırlar. İş bu vahim durumumuzu hükümetimizin bu dönemde köklü çözeceğini tüm kalbimizle inanıyor ve Vekil İmam ve Müezzinler ve Fahri İmam Kursu Öğreticilerine özellikle 1 Kasım Seçimleri’nde açık verilen kadro vaadini asalete tasdik ile taçlandırma yapılacağını inanmaktayız. Bizler her daim hükümetimizin yanında olup her seçimde samimi gayret gösterip desteklemişizdir. Ve bizler kamuda asıl işi yapan vekil olarak görevi ifa eden vekil İmamlar Müezzinler ve Fahri Kur’an Kursu öğreticileriyiz. 657 sayılı devlet memurları kanunu tamamen değişirken bizlerin müktesep hakkımızın kadro ile taçlandırılmasını yüksek ümit içerisinde beklemekteyiz gereğinin yapılmasını siz değerli basın mensuplarından ve devletimizden beklemekteyiz.”

15 Şub 2016 - 13:06 -


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Mihrap Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mihrap Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Mihrap Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Mihrap Haber değil haberi geçen ajanstır.


Anket Sitemizde en çok hangi haberler ilginizi çekiyor?
Tüm anketler