UİP Öğrencilerinden Afrika ve Yemen'e Yardım

Uluslararası İlahiyat Programı (UİP) öğrencileri, Afrika ve Yemen için topladıkları yardımı Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’a teslim etti.

Uluslararası İlahiyat Programı (UİP) öğrencileri “Bir Damla Hayat” başlığıyla düzenledikleri “Afrika’da Su Kuyusu Açma Projesi” ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından yürütülen “Yemen'e Sessiz Kalma” kampanyası için topladıkları yardımların çeklerini, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’a takdim etti.

Ankara, İstanbul, Konya ve Bursa’daki UİP öğrencilerini temsilen gelen grubu kabul eden Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, yapmış oldukları yardım çalışmasından dolayı öğrencileri tebrik ederek, “Kardeşlerimizin iyiliği en uzak bölgelere ulaştırmak için Türkiye Diyanet Vakfının çalışmalarına katkı sağlamaları bizi oldukça memnun etmiştir” dedi.

Başkan Erbaş, öğrencilerin yaptıkları çalışmalarla örnek bir davranış sergilediklerini ifade ederek, dünyanın pek çok yerinde bir dilim ekmeğe, bir yudum suya muhtaç milyonlarca insan olduğunu dile getirdi.

Yeryüzünde bir insanın en önemli ihtiyaçlarından birinin su olduğunu belirten Başkan Erbaş, “Siz yapmış olduğunuz bu katkılarla su kuyuları açılacak ve yüzlerce insanın suya kavuşmasına vesile olacaksınız. O su kuyularından su içen insanlar sadece sizlere değil, sizin neslinize de dua edecekler” diye konuştu.

Başkan Erbaş, kabulde öğrencilere Türkiye Diyanet Vakfı adına teşekkür belgesi verdi.

21 Mar 2019 - 15:36 - Diyanet


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Mihrap Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mihrap Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Mihrap Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Mihrap Haber değil haberi geçen ajanstır.


Anket Sitemizde en çok hangi haberler ilginizi çekiyor?
Tüm anketler