TDV Bilgilendirme Toplantısı Niğde'de Yapıldı

Niğde’de görev yapan din görevlilerinin katılımıyla gerçekleştirilen programda TDV Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı İlyas Serenli Vakfın çalışmaları hakkında bir konuşma gerçekleştirdi.

Türkiye Diyanet Vakfı tanıtım ve bilgilendirme toplantısı Niğde’de düzenlendi.

Türkiye Diyanet Vakfı'nın yurt içi ve yurt dışında yürüttüğü eğitim, kültür, yardım, kurban, ramazan, yurt, cami ve kurs hizmetleri gibi çeşitli faaliyetleri hakkında düzenlenen tanıtım toplantısı, Niğde Muhammedül Emin Kur’an Kursu Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Niğde’de görev yapan din görevlilerinin katılımıyla gerçekleştirilen programda TDV Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı İlyas Serenli Vakfın çalışmaları hakkında bir konuşma gerçekleştirdi.

Serenli, milletimizin yardım elinin Türkiye Diyanet Vakfı vesilesiyle dünyanın dört bir tarafına ulaştığını ifade etti.

“Türkiye Diyanet Vakfı olarak ülkemizde bin şubede ve dünyanın 140 ülkesinde faaliyet gösteriyoruz. Mali’de de biz varız, Haiti’de de biz varız, Cibuti’de de biz varız, Belarus’ta da biz varız. Akif’in dediği gibi;

“Kanayan bir yara gördüm mü yanar ta ciğerim,

Onu dindirmek için kamçı yerim, çifte yerim!

Adam aldırmada geç git! , diyemem aldırırım.

Çiğnerim, çiğnenirim, hakkı tutar kaldırırım!”

İşte biz de buyuz, kanayan yara nerde varsa milletimizin yardım elini oraya ulaştırmaya çalışıyoruz”

“Vakıf Medeniyeti Peygamber Efendimiz (s.a.v)’den bize miras”

Vakıf anlayışının Peygamber Efendimiz (s.a.v) döneminden bu yana var ola geldiğini belirten Serenli konuşmalarına şöyle devam etti;

“Vakıf anlayışı Peygamber Efendimiz (s.a.v) döneminden bu yana bizlere miras gelen bir anlayıştır. Bunu Peygamber Efendimiz (s.a.v) ve sahabelerin hayatında çok kere görmek mümkün. Bu anlayış geçmişten bu yana pek çok hayırlı ve güzel işin insanların hizmetine sunulmasına vesile oldu” dedi.

Vakıf medeniyetinin ihsan ve infak anlayışı üzere tezahür ettiğine dikkat çeken Serenli, şunları kaydetti:

“Kur’an-ı Kerim’de şu iki kelime çokça geçer; biri infak diğeri ihsan. İnfak, Allah yolunda harcamak, ihsan da iyilik yapmak, aynı zamanda işini dürüstçe yapmak demektir. Okuduğum ayette olduğu gibi pek çok Ayet-i Kerime’de infak ve ihsan kelimesi birlikte zikredilir. Yani Allah yolunda harcarken, aynı zamanda doğru olmamız iyilik üzerine olmamız bizlere emredilir. Bugün İslam coğrafyasında gördüğünüz tüm vakıf eserleri ihsanın tezahürüdür yani iyilik yapmak üzerine vakfedilmiş, inşa edilmiştir.”

Program kapsamında Niğde İl Müftüsü ve TDV Niğde Şube Başkanı Alaaddin Gürpınar, Türkiye Diyanet Vakfı Niğde şubesi tarafından gerçekleştirilen faaliyetler hakkında bir sunum gerçekleştirdi.

Türkiye Diyanet Vakfı Şube Hizmetleri Müdürü Yavuz Kocamış ise TDV'nin yurt içinde ve yurt dışında gerçekleştirdiği faaliyetler hakkında bilgilendirmede bulundu.

15 Şub 2018 - 09:03 - Diyanet


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Mihrap Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mihrap Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Mihrap Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Mihrap Haber değil haberi geçen ajanstır.


Anket Sitemizde en çok hangi haberler ilginizi çekiyor?
Tüm anketler