Süresiz Nafaka Almak Haramdır!

Diyanet İşleri Başkanlığı son noktayı koydu: Boşanan bir kadının mahkemelerin verdiği “Süresiz Nafaka” hükmüne göre Ömür Boyu Nafaka alması yani kendisine ömür boyu maaşa bağlaması helal değildir.

Son günlerin en çok konuşulan ve tartışılan konusu olan“Süresiz Nafaka” ile ilgili olarak Diyanet İşleri Başkanlığı, konunun dini boyutunu açık bir şekilde ortaya koyarak tartışmaya mahal bırakmayacak bir fetva yayınladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından verilen fetvaların yer aldığı kitap PDF olarak halkımızla paylaşılmıştı. 882. nolu“Boşanma davası uzun süre sonuçlanmayan kadının aldığı nafaka helal midir?” başlıklı soruya verilen cevap, tartışmalara son verecek İslam'i hükmü ihtiva etmekte.

İşte Din İşleri Yüksek Kurulu'nun fetvası;

Boşanma davası uzun süre sonuçlanmayan kadının aldığı nafaka helal midir?

İslam’a göre evlilik devam ettikçe ve boşama hâlinde iddet süresince erkek, eşinin nafakasını temin etmekle sorumludur (Bakara, 2/233; Nisâ, 4/34; Talâk, 65/7; Buhârî, “Nafakât”, 1–4; Kâsânî, Bedâi’, IV, 15-16).

Dinen boşama olmadan mahkemeye boşanma davası açılmış ve kadın da evi terk etmemişse mahkeme devam ettiği sürece eşler evli hükmünde olduğundan, dava süresince de kadının nafakasını temin etme yükümlülüğü kocasına aittir. Bu yükümlülük mahkeme boşadıktan sonra başlayan iddet süresi bitinceye kadar devam eder.

Ancak dinen boşanma gerçekleşmişse süreç devam etse bile İslam hukukuna göre kocanın eşine yönelik nafaka borcu iddetin bitimiyle sona erer.

AyrıcaDiyanet TV'de yayınlanan "Diyanet'e Soralım" programında da "Nafaka ödeme süresi ne kadardır?" sorusuna verilen cevap, süresiz nafaka almakhelal midir yoksa haram mıdır? tartışmalarına son noktayı koydu. İşte o fetva;

15 Şub 2019 - 11:30 - Diyanet


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Mihrap Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mihrap Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Mihrap Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Mihrap Haber değil haberi geçen ajanstır.

02

Bünyamin - Peygamber aleyhisselam cehennem ehlinin çoğu kadınlardan oluştuğunu boşu boşuna söylenen bir söz mü zannettiniz, kadın hakları pozitif ayırımcılık diye diye yiyin bakalım haramları

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Ekim 04:11
01

Osman - haram,ı o kadar çok seviyorsunuzki mahke4meye gidip itirazda bulunmadınız kadınlar cehendem sizi bekliyo

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Ocak 09:46

Anket Sitemizde en çok hangi haberler ilginizi çekiyor?
Tüm anketler