Süreli Nafakaya Neden Karşısınız?

Kadın haklarını koruma adına kurulan kadın dernekleri, kadınları mağdur etmeden yapılacak olan nafaka düzenlemesine neden karşı çıkıyor?

" Ömür Boyu Nafaka", " Süresiz Nafaka", "6284 Nolu Yasa" ve "İstanbul Sözleşmesi" gibi başlıkları son günlerde çok duyar olduk. TÜİK tarafından açıklanan sayısal veriler, bu bahsi geçen yasaların, aile kurumunu yerle bir ettiğini açık bir şekilde ortaya çıkarmışken, kadın haklarını koruduğunu ileri süren bazı sözde kadın dernekleri, MHP tarafından seçim sonrası meclise sunulacak olan "Nafakaya Süre Sınırı"nın getirilmesini içeren kanun teklifinden çok rahatsız oldular. "KADIN HAKLARI İHLAL EDİLİYOR” ve "SÜRELİ NAFAKA KADINA ŞİDDETİ ARTIRIR" sloganlarıyla açıklama yapan bu derneklerin, asıl niyetlerinin ne olduğunu merak ediyoruz!

Kırmızı çizgisi aileyi korumak ve kadını güçlendirmek olan bu derneklere soruyoruz; Kadınları, yüzünü dahi hatırlamadıkları eski eşlerinden gelecek paraya bir ömür mahkum eden "Süresiz Nafaka" uygulamasının değiştirilerek süreli hale getirilmesi ve mağduriyeti devam edecek olanların elin adamına mahkum edilmek yerine devlet tarafından desteklenmesi sizi neden bu kadar rahatsız etti?

Sosyal Devlet anlayışının gereği olarak, süre bitimi sonrasında mağduriyeti devam eden kadının nafaka ödemesinin devlet tarafından ödenmesi kadınlık onuruna daha uygun olmakta iken, derdinizin ne olduğunu anlamakta zorluk çekiyoruz! Yürütülmekte olan süreçte, kadınların mağdur edilmemesi için titiz bir çalışma yürütülmesine karşın, teklif edilecek kanun teklifinin içeriğinden bir haber, ortalığa dökülüp yaygara koparmanızı nasıl okumalıyız? Kuruluş gayeniz doğrultusundahareket etmeniz halinde, kadınları mağdur etmeyecek, elin adamına mahkum olmaktan kurtaracak bu düzenlemeye destek vermeniz beklenirdi.

MHP tarafından seçim sonrası meclise sunulması beklenen kanun teklifinin, bazı art niyetli kişilerce oluşturulan suni gündemlerle çarptırılması, yürütülmekte olan sürece zarar veremeyecektir. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan 100 Günlük Eylem Planında yer alan, Adalet ve Aile Bakanlığının üzerinden uzun süredir çalışmakta olduğu " Nafaka Düzenlemesi" art niyetli bazı çevrelerin saptırmaları doğrultusunda rafa kaldırılamayacak kadar önemli bir husustur. 2 Milyonu aşkın mağdur kitlesi oluşturan, 25 bin kişinin hapiste olmasına neden olan bu kadük yasanın tez vakitte değişmesi, birçok hukukçu, yazar, STK, nafaka mağdurlarıve aileleri tarafından beklenmektedir.

Kaynak: Mihrap Haber

25 Mar 2019 - 01:36 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Mihrap Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mihrap Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Mihrap Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Mihrap Haber değil haberi geçen ajanstır.


Anket Sitemizde en çok hangi haberler ilginizi çekiyor?
Tüm anketler