Sınavsız İLİTAM Bekleyenlere Kötü Haber

Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK), uzun zamandır “Sınavsız İLİTAM” müjdesi bekleyen Diyanet personeline DGS sınavına girin uyarısında bulundu.

Bağımsız Diyanet Sen Genel Başkanı Faruk Çetin, “Diyanet personelinin sınavsız İLİTAM beklentilerini Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığına ilettik” dedi.

YÖK:DİYANET PERSONELİ İLİTAM İÇİN DGS’YE BAŞVURMALIDIR

Bağımsız Diyanet Sen Genel Başkanı Faruk Çetin Diyanet personelinin sınavsız İLİTAM beklentilerini Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığına ilettik” dedi.

Bağımsız Diyanet Sen Genel Başkanı Faruk Çetin konuyla ilgili yapmış olduğu basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi.

“Diyanet personeli sınavsız olarak İLİTAM’a devam edeceğim beklentisiyle DGS’ye girmeyerek sınavsız İLİTAM haberlerini beklemektedir. Bilindiği üzere Diyanet personeline sınavsız İLİTAM hakkı tanınması uzun süredir gündemde tutularak sınavsız İLİTAM’ı isteyenler ve istemeyenler olarak ayrıştırmalara yer veren haberlerin yapıldığına hep birlikte şahit olduk. Çalışanları doğru bilgilendirmeyi şiar edinen sendika olarak personeli yakından ilgilendiren konuları her zaman takip etmeye, çalışanların lehine olan konularda gerekli çalışmaları yaparak doğru bilgilendirmeyi amaç edinen sendikamız. Bu sebeple Diyanet personelinin sınavsız İLİTAM beklentilerini Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığına iletmiştir.

İLİTAM ile ilgili Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığından sendikamıza 25.05.2017 tarih ve 581 sayılı yazı ile verilen cevapta “Diyanet Personeli İLİTAM için DGS'ye başvurması gerektiği” ifade edildi.

Bağımsız Diyanet Sen olarak 15.05.2017 tarih ve 93 sayılı yazı Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığına; Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde çalışanlarının büyük bir kısmı ilahiyat ön lisans programı mezunu olduklarını, ilahiyat önlisans programı mezunu olan kurum çalışanları mevcut durumda Dikey Geçiş Sınavı ile İlahiyat Lisans Tamamlama programına devam edebildiklerini, kurum çalışanlarının eğitim seviyesinin yükseltilmesi açısından ön lisans programı mezunu olanların Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı’nda olduğu gibi sınavsız lisans tamamlama hakkı ili ilgili Diyanet İşleri Başkanlığı çalışanlarına yönelik sınavsız lisans tamamlama ile ilgili bir çalışma olup olmadığı 2017-2018 eğitim ve öğretim yılında bu hakkın tanınıp tanınmayacağı hususunda bilgi talebinde bulunduk.

Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı ise konuya ilişkin olarak sendikamıza vermiş olduğu cevapta “Diyanet İsleri Başkanlığı çalışanlarının sınavsız geçiş yoluyla lisans tamamlama yapabilmeleri hakkındaki ilgide kayıtlı yazınız incelenmiştir.

Meslek yüksekokulu mezunlarının lisans tamamlayabilmeleri "Meslek Yüksekokulları Ve Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelik" hükümleri uyarınca yapılmaktadır.

Diğer taraftan, sağlık ön lisans mezunlarının lisans tamamlamaları 26.11.2014 tarihli Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren 6569 sayılı Kanunla 2547 ayılı Kanun'a eklenen geçici 69.maddesinde belirtilen "Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla sağlık alanında ön lisans diploması alanlardan ebelik ve hemşirelik programlarından mezun olanlara kendi alanlarında, diğerlerine ise Yükseköğretim Kurulunun belirleyeceği, ebelik ve hemşirelik programları dışındaki ilişkili alanlarda lisans tamamlama eğitimi yaptırılır. Bu eğitimler, Yükseköğretim Kurulunun belirleyeceği alanlarda uzaktan eğitim yöntemleri ile verilebilir. Uygulama eğitimleri için Sağlık Bakanlığı ile Yükseköğretim Kurulu iş birliği yapar. Bu eğitimlerin usul ve esasları Yükseköğretim Kurulunca belirlenir." hükmü uyarınca yapılmakladır.

Söz konusu lisans tamamlama işlemlerinin kanun ve yönetmelikler kapsamında yürütüldüğü ve ilgili personelin Dikey geçiş sınavına başvurmaları gerektiği...” ifadelerine ver vermiştir.

Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığından sendikamıza verilen cevaba göre 2017-2018 eğitim ve öğretim yılında İlahiyat lisans tamamlama (İLİTAM) için Dikey geçiş sınavına 01.06.2017 saat 23:59 kadar müracaat etmeleri ve 23.07.2017 tarihinde yapılacak olan sınava girmeleri gerekmektedir.

Kısaca özetlemek gerekirse, sistemde herhangi bir değişiklik söz konusu olmayıp, DGS'den yeterli puanı alanlar belirlenen kontenjan sayısına göre tercih ederek yerleştirilecektir.

Bağımsız Diyanet Sen olarak “Üyelerimiz ve personel tarafından sendikamıza gelen bilgi taleplerini sağlıklı şekilde cevaplamaya, diyanet personelin faydasına olacak tüm çalışmalarda sosyal taraf olarak katkı sunmaya hazır olduğumuz bir kez daha yeniliyor, bilgiye ihtiyaç duyulan konularda gerekli bilgilendirme açıklamalarında bulunmaya, kurum ve kuruluşlarla gerekli görüşmeleri yapmaya, personelden gelen haklı ve meşru talepleri dile getirmeye, çözüme kavuşturtulması için çaba göstermeye 2005 yılından itibaren diyanet personelinin gür sesi olmaya devam ettik ve etmeye de devam edeceğiz” dedi.

01 Haz 2017 - 10:59 - Diyanet


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Mihrap Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mihrap Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Mihrap Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Mihrap Haber değil haberi geçen ajanstır.


Anket Sitemizde en çok hangi haberler ilginizi çekiyor?
Tüm anketler