Sakarya Müftüsü İhsan Açık'tan Mevlid Kandili Mesajı

Sakarya Müftüsü İhsan Açık, Mevlid Kandili ve Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Sakarya Müftüsü İhsan Açık,Mevlid Kandili ve Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

İdrak edeceğimiz Mevlid Kandili ve ‘Hz. Peygamber (Sas) ve Gençlik’temalı Mevlid-i Nebi Haftasının,Ahlakı Kur’an olan Son Peygamber (Sas)’in örnekliğinde hayırlı bir ömür vesilesi olması’ temennisinde bulunanSakarya Müftüsüİhsan Açık, gençlere her zaman önem verilmesi gerektiğini vurguladığımesajında şunları ifade etti:

“Hicri 1440 yılının Rebi’ul-evvel ayının 11’ini 12’sine bağlayan önümüzdeki Pazartesi gecesi, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sav)’in dünyayı şereflendirdikleri, Mevlid Kandili’ni idrak etmiş olacağız. Son Peygamber Hz. Muhammed (sav)’in evrensel mesajlarına ve getirdiği ilkelere bugün ne kadar çok muhtaç olduğumuz aşikârdır. O'nun (sas) gençliği de ve peygamberlik dönemi de bütün insanlar için en güzel örnektir. O’nu örnek almak, bize bıraktığı Kur’an ve Sünnet gibi iki emanetin ilkelerine göre hareket etmekle mümkün olacaktır. Ferdi ve toplumsal problemlerin çözümünü başka yerlerde aramak boş yere mesai tüketmekten öteye geçmeyecektir.

İslam dininin güzelliklerinin toplum içinde inşa edilmesinde en büyük pay gençlere aittir. Hz. Peygamber İslam'ı tebliğ ederken, toplumun yeniliğe açık, idealist ve enerjik kesimini oluşturan o güzide gençlerden büyük ölçüde destek almıştır. Peygamber Efendimiz (sas)‘Size hayırlı gençleri tavsiye ederim. Çünkü onların kalbi daha incedir. Allah beni doğrulukla ve müsamahayla gönderdi. Bana gençler yanaştı, ihtiyarlar bana muhalefet etti’buyurarak ilgimizi, alakamızı gençlere yönlendirmemiz konusunda bizlere işarette bulunmuştur. Zira içinde bulunduğumuz İslam nimetini miras olarak bizlere bırakan o günün genç sahabelerinin azim ve gayretidir. Henüz 17 yaşında iken Efendimize yâr olan Erkam b. Ebi’l-Erkam (ra)’ın Mekke’deki evini Peygamberimize (sav) tahsis etmesi, o genç sahabenin bu davaya canı ve malı ile destek vererek İslam’ın inşasında çalışması hepimizi düşündürmelidir. Kurduğu dostluklarla ashabına örnek olan Efendimizi bize tanıtan Kur’an, O’nun hayatını‘yaşanabilir en güzel model’olarak takdim etmekte ve bizden kendisini örnek almamızı istemektedir. Kur’an’da‘Allah’ın sevgisine mazhar olmanın Hz. Peygamber (sav)’e tabi olmaktan geçtiğinin’(Âl-i İmrân, 3/31) vurgulanması, O’nun inananlar tarafından her zaman ve zeminde örnek alınmasının gerekliliğini ortaya koymaktadır. Bu ahlaki değerleri fark etmek ve onları hayat tarzı haline getirebilmek hepimizin temel hedefi olmalıdır.”

Sakarya Müftüsüİhsan Açıkmesajını şöyle tamamladı:

“Bu duygu ve düşüncelerle; Sakaryalı hemşehrilerimiz başta olmak üzere tüm İslâm Âlemi’nin Mevlid Kandili’ni ve Mevlid-i Nebi haftalarını tebrik eder, bütün kardeşlerimize ‘Ahlakı Kur’an olan Hz. Muhammed (sav)’in örnekliğinde güzel bir hayat yaşamalarını Cenab-ı Allah (cc)’tan niyaz ederim. Salat-ü selam, tahiyyat-ü ikram, her türlü ihtiram O'na, Âhirzaman Peygamber (sas)’ine olsun.”

19 Kas 2018 - 20:20 - Diyanet


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Mihrap Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mihrap Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Mihrap Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Mihrap Haber değil haberi geçen ajanstır.


Anket Sitemizde en çok hangi haberler ilginizi çekiyor?
Tüm anketler