Numan Kurtulmuş'un Sözlerini Önemsiyoruz

Tüm Memur-Sen Konfederasyonu ve Diva-Sen Genel Başkanı Mustafa ÇOPURSUZ, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un açıklamalarına destek veren bir açıklama yaptı.

Tüm Memur-Sen Konfederasyonu ve Diva-Sen Genel Başkanı Mustafa ÇOPURSUZ, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un açıklamalarına destek veren bir açıklama yaptı.

Genel başkan Çopursuz’un açıklaması:

BAŞBAKAN YARDIMCISI NUMAN KURTULMUŞ’UN SÖZLERİNİ ÖNEMSİYORUZ

1 Ağustos Pazartesi günü yapılan Bakanlar kurulu toplantısından sonra bir açıklama yapan Sayın Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Prof.Dr.Numan KURTULMUŞ’un “Türkiye’deki kamu yönetiminin işleyişinin demokratikleşmesi, sivilleşmesi için gerekli adımlar atılacaktır. Kamu diplomasisi vatandaşlara açık hale getirilecektir. Ehliyet, liyakat ve millete sadakat. 1 yıllık süre içerisinde bütün adımları hızlandırıp tamamlayacağız” ifadelerini önemsiyor ve destekliyoruz.

Aslında çok geç kalınmış bir yaklaşım olarak görüyoruz söz konusu tespitleri. Zira günümüzde tüm yanlışlıklarına şahit olduğumuz devlet yönetimindeki paralel yapının tamamen temizlenmesi için şuan yetkililerin elinde müthiş güç vardır. Çirkin yüzünü ve canavarlığını 15 Temmuzda gösteren ve belki de o zamana kadar hala iç dünyalarında FETÖ/PDY’ye sempati duyanların da nefretini kazanan paralel yapının tüm kurum ve kuruluşlardan temizlenmesi adına aziz milletimiz tarafından tam destek verilmektedir. Bin nasihatten bir musibet evladır fehvasınca, Sayın Cumhurbaşkanımızın meydanlarda ve bilumum toplantılarda sürekli dile getirdikleri halde vatandaşlarımızın bir kısmının hala anlamakta zorlandığı paralel yapının 15 Temmuz darbe kalkışması dolayısıyla kendisini açığa vermesi belki de hayra alamet olup devletimiz içerisinde var olan paralellerin temizlenmesi adına bir milat olacaktır. Aynı zamanda bir şahsın veya grubun paralel olması için illa FETÖ grubu içerisinde olması şart olarak görülmemeli. Kurumlar içerisinde yönetime etki eden, baskı unsurlarını demoklasin kılıcı gibi kullanan, kendileri dışında başkalarına neredeyse yaşama hakkı tanımayan her kişi ve grubun da paralel olarak değerlendirilmesinde fayda olacaktır. Bu manadan hareketle, Sayın Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un tespitlerinden yola çıkarak; bundan sonra devlet kurumlarına eleman alımında ehliyet, liyakat ve sadakat esaslarına göre tespit ve alım yapılması hem kurumların işleyişi hem de devletimizin muasır medeniyetler seviyesine yükselmesini kolaylaştıracak ve hızlandıracaktır.

Tüm memur-Sen Konfederasyonu ve Diva-Sen ailesi olarak kurulduğumuz günden beri savunageldiğimiz “ÖNCE LİYAKAT SONRA HAK” sloganımız hayat bulduğu zaman, kurumlara eleman alımlarında kişinin hangi sendikaya, hangi cemaate, hangi tarikata mensubiyeti yerine söz konusu esaslar göz önüne alınır ve hakkaniyet sağlanmış olur. Aksi halde devlet içerisinde her türlü paralel yapılanmaların önüne geçilemeyecektir.

Saygılarımızla..

Mustafa ÇOPURSUZTüm memur-Sen Konfederasyonu veDiva-Sen Genel Başkanı

02 Ağu 2016 - 10:20 - Diyanet


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Mihrap Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mihrap Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Mihrap Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Mihrap Haber değil haberi geçen ajanstır.


Anket Sitemizde en çok hangi haberler ilginizi çekiyor?
Tüm anketler