Müslümanlara Yapılan Saldırıyı Lanetliyoruz!

Diyanet Bir-Sen Genel Başkanı Hasan Türüt, Yeni Zelanda’da bir camiye yapılan saldırıyı şiddetle kınadığını belirterek basın açıklaması yaptı.

Diyanet Bir-Sen Genel Başkanı Hasan Türüt, Yeni Zelanda’da bir camiye yapılan baskın sonucunda 49 kişinin ölümü ve 20’nin üzerinde kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan hain saldırıyı şiddetle kınadığını belirterek basın açıklaması yaptı.

Cami de ibadetlerini yaptıkları sıra da saldırıya uğrayan insanların tek özelliklerinin Müslüman olmaları ve kiliseden camiye çevrilen ibadethaneler de bulunmaları olduğunu belirten Hasan Türüt, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Yeni Zelanda’da iki ayrı camiye saldırı yapıldı. Müslümanların ibadetlerini ifa ettikleri sırada gerçekleşen hain saldırının ırkçı, gözünü kan bürümüş İslam düşmanı şer odaklarınca gerçekleştiği anlaşılıyor. Bu saldırıdan çıkarılması gereken dersler var! Özellikle İslam Devletleri’nin bu saldırı neticesinde bir araya gelerek dünya da hızla yayılan ve Müslümanlar için büyük tehdit oluşturan İslamofobi ile nasıl mücadele edilmesi gerektiğini tartışmalıdırlar.

Barış dini olan İslam hangi dinden, hangi milletten olursa olsun insanları kucaklar. Bizler, dünya da yaşayan tüm milletlere karşı hoşgörülü ve asla önyargılı olmayan bir ümmetin mensupları olarak, tüm canlıların yaşamaya hakkı olduğuna inanıyoruz. “Bir insanı öldürmenin, bütün insanlığı öldürmek gibi” kabul gördüğü yüce dinimiz İslam, kin gütmemeyi, yardımlaşmayı, dayanışmayı, hoşgörüyü emreder. Ancak Müslümanlara karşı bu hoşgörüyü diğer milletlerde göremiyoruz. Çocuklarını yetiştirirken Müslümanlara karşı kin ve öfkeyle yetiştiriyorlar. Kendi dininden olmayanların kutsal değerlerine saygı duymayan, kültürünü aşağılamaya kalkan, içinde büyüttüğü kinle tarihten intikam almaya kalkan sapık ruhlu canavarların hedefi olan Müslümanlar, ne yazık ki yaşadıkları her yerde zulüm görüyorlar, acı çekiyorlar, gözyaşı akıtıyorlar.

Canavar ruhlu bu katiller, ibadetlerini etmekten başka hiçbir suçu olmayan savunmasız Müslüman kardeşlerimizi katlederek dünya Müslümanlarına gözdağı vermeye kalkmıştır. Müslümanlar dağınık olduğu müddetçe bu tür acıları her zaman yaşamaya mahkûmuz! Yeni Zelanda’da hunharca yaşanan bu saldırı aslında tüm insanlığa karşı yapılmış bir saldırıdır. Nitekim bu ruhsuz canavarların kendi milletinden insanları da katlettiğine şahit oluyoruz. Bu nedenle bunlarda insanlık olmadığını, vicdanlarından arınmış bir takım yaratıklar çöplüğünün haşereleri olduğunu söylememiz doğru olacaktır. Zira bu saldırı, Müslümanlara karşı nefretin bir göstergesidir. Açık ve net olarak insanlık suçudur.

Diyanet Bir-Sen olarak, saldırıyı şiddetle ve nefretle lanetliyor ve kınıyoruz. Yeni Zelanda’da hunharca işlenen bu cinayetlerin hesabının sorulmasını arzuluyoruz. Bu hain katliam da hayatlarını kaybeden Müslüman kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralı kardeşlerimize de acil şifalar diliyorum. İslam camiasının başı sağolsun. Allah, bir daha böyle acıları ümmete göstermesin.”

18 Mar 2019 - 10:41 - Diyanet


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Mihrap Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mihrap Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Mihrap Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Mihrap Haber değil haberi geçen ajanstır.


Anket Sitemizde en çok hangi haberler ilginizi çekiyor?
Tüm anketler