Müftülükler Arası Futbol Turnuvası Başladı

Gaziantep’te “Din Görevlileri ve Camiler Haftası” dolayısıyla İl ve İlçe müftülükleri arası “Kardeşlik Futbol Turnuvası” başladı.

Gaziantep’te “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” münasebetiyle din görevlileri arasında kaynaşma amacıyla İl Müftülüğü öncülüğünde düzenlenen “Kardeşlik Futbol Turnuvası” ilk maçlar ile start aldı.

Türkiye Olimpik Hazırlık Merkezi’ndeki statta başlayan, tamamı imam hatip ve müezzinlerden oluşan turnuvaya 12 takım katıldı. Turnuvanın ilk maçı Şehitkamil, Nizip, Nurdağı İlçe Müftülüğü ve Hoşgör Kur’an Kursu’na bağlı imam hatip ve Kur’an öğreticilerinden oluşan takımların karşılaşması ile başladı.

Oldukça çekişmeli başlayan maçlarda ilk 3'e giren takımların kupa ve madalya ile ödüllendirileceği ve bu turnuva ile imam hatiplerin kaynaşmasının hedeflendiği belirtildi.

Düzenlenen turnuva ile ilgili bilgi veren İl Müftü Yardımcısı Mehmet Yaman, İLKHA muhabirine yaptığı açıklamada, “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” kapsamında düzenlenen turnuva ile kaynaşmayı ve din görevlilerinin kendi aralarındaki iletişimi daha da arttırmayı hedeflediklerini söyledi.

“Din görevlisi kardeşlerimizin birbirleriyle kaynaşmalarını hedefliyoruz”

Bu turnuva ile din görevlileri arasındaki diyalogu güçlendirip imamların kaynaşmasını amaçladıklarını dile getiren Yaman, “Gaziantep il Müftülüğü olarak il genelinde özellikle ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ vesilesiyle il ve ilçe müftülüklerimizdeki din görevlilerinden oluşan takımlarıyla burada bir futbol turnuvası tertip ettik. Hafta vesilesi ile hem din görevlisi kardeşlerimizin birbirleriyle kaynaşmaları hem de bir futbol müsabakası şeklinde haftamızı daha etkin, daha heyecanlı bir duruma getirme adına bu müsabakayı düzenledik.”dedi.

Turnuva kapsamında 12 takımın yer aldığını söyleyen Yaman, “İnşallah burada ilçe müftülüklerimizin takımları 12 takım halinde dörtlü takımlar ve üçlü grup halinde grup müsabakaları ile üç hafta art arda cumartesi günleri bu müsabakalar devam edecek. Futbol zamanımızın gençleri açısından çok etkili bir alandır. Dolayısıyla bu alanda hem görevlilerimiz arasında hem de görevlilerimizi camilerimizde bizim gençlik ve çocuk çalışmaları ile 4-6 yaş kurslarımızla ilgili çalışmalarımız var. Bu hafta vesilesiyle de din görevlilerimiz arasındaki bu müsabakalar ile daha sonraki dönemlerde inşallah ‘Camini bul ve takımını kur’ adı altında camilerimizde cemaatimizden ve gençlerimizden takımlar oluşturmak suretiyle de ilçe müftülüklerimizin rehberliğinde inşallah daha güzel hizmetlere bizler bunu vesile kılacağız.”ifadelerini kullandı.

Turnuvanın samimi ve dostluk çerçevesinde geçmesi temennisinde de bulunan Yaman, turnuva da emeği geçen geçenlere teşekkür ederek, tüm takımlara da başarılar diledi.

Turnuvaya katılan imam hatiplerde bu tür turnuvaların bir kardeşlik havası içerisinde geçtiğini ve bu vesile ile diğer ilçelerdeki meslektaşları ile bir araya gelme fırsatı bulduklarını dile getirdiler.

“Bu müsabakanın sıradan bir müsabaka olarak görülmemesi lazım”

Gaziantep Üniversitesi Camii İmam Hatibi Veysel Karakuş, “Bu turnuvaya bizler geçen sene başladık. Gerçekten çok iyi bir atmosfer oluyor. Arkadaşların kaynaştığı, müftülüklerin birbirleriyle buluştuğu, birbirlerini burada görmekle ayrı bir memnuniyetin hasıl olduğunu ve gerçekten çok farklı güzel bir ortam oluyor. Bu müsabakanın sıradan bir müsabaka olarak görülmemesi lazım. Gerçekten burada arkadaşlarla kaynaşmak, bir arada olmak bu işin daha böyle ‘balı kaymağı’ diyebileceğimiz nitelikte oluyor. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

“Din gönüllülerinin birbirleriyle kaynaşması açısından önemli bir organizasyon”

Münüfe Güllüoğlu Camii İmam Hatibi Mücahit Kaya da turnuvada emeği geçenlere teşekkür ederek şunları söyledi:

“Din gönüllülerinin birbirleriyle kaynaşması ve buluşmaları açısından önemli bir organizasyondur. Bu konuda gayretlerinden dolayı özellikle forma ve ayakkabı konusunda bütün ihtiyaçlarınızı karşılayarak bizleri böyle turnuvada bir araya getirdikleri için teşekkür ediyorum. Gençlerin bu dönemde futbola olan meraklarını biliyoruz. İmamlarımızın da bu konuda bilgi sahibi olmaları ve gençlerimize yönelik çalışmalarda bu bilgilerini kullanması, yönlendirmesi gerekiyor. Bu tür turnuvalarda bunu geliştirmek, bu alanı görebilmek için büyük bir fırsat. Hem de amirlerimizle ve arkadaşlarımızla da bir araya gelmiş oluyoruz. Onlarla futbol müsabakaları ve gençler hususunda neler yapabiliriz diye maçlardan önce bir araya gelip istişarede bulunuyoruz, hasret gideriyoruz.”(İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

11 Eki 2018 - 09:47 - Diyanet


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Mihrap Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mihrap Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Mihrap Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Mihrap Haber değil haberi geçen ajanstır.


Anket Sitemizde en çok hangi haberler ilginizi çekiyor?
Tüm anketler