Müftülük Personeli İşaret Dili Öğreniyor

Merkez Hacılar Camii alt bölümünde Bingöl İl Müftülüğü personeline yönelik işaret dili kursu açıldı.

İl Müftülüğü personeline yönelik işaret dili kursunun açılışı, Solhan Kaymakamı Fatih Okumuş ve İl Müftüsü Muharrem Genç’in katılımıyla gerçekleştirildi. İşaret dili kursunda 20 personelin 3 ay süreyle eğitim alacağı belirtildi.

Kurs hakkında konuşan Muharrem Genç, işitme engellilere büyük önem verdiklerini ve bu sebeple kendi personellerine işaret dili eğitimi için kurs açtıklarını söyledi.

“Engelli kardeşlerimiz için elimizden ne geliyorsa onu yapmaya çalışıyoruz”

Genç, “Engelli kardeşlerimiz için elimizden ne geliyorsa onu yapmaya çalışıyoruz. Öncelikle işitme engelli kardeşlerimizin Kur'an-ı Kerim'i rahat okumaları ve öğrenmeleri için bu kursu açma ihtiyacımız oldu. Başka bir konuda Cuma günlerinde hutbeleri terceme edecek arkadaşlarımıza ihtiyacımız var. Dışarıdan getiriyoruz ayetlerin ruhunu tam anlayamadıkları için iyi terceme yapamıyorlar. Dolayısıyla kendi elemanımızı kendimiz yetiştirelim dedik ve engelli kardeşlerimize iyi bir şekilde ulaştırsınlar.” dedi.

“Engelli kardeşlerimizin maddi ve manevi ihtiyaçlarının karşılanması için herkese görev düşüyor”

Solhan Kaymakamı Fatih Okumuş da engelli vatandaşların maddi ve manevi ihtiyaçlarının tam karşılanması noktasında herkese çeşitli görevler düştüğünü söyledi.

Hazreti Muhammed'in engellilerden vali tayin ettiğini dile getiren Okumuş, “Abdullah Bin Ümmi Mektum gibi yani engellilerin sosyal hayata karışması, devlet yönetimine karışması, ibadet noktasında ihtiyaçlarının giderilmesi konusunda bizim geleneğimizde bu kardeşlerimizi normal insanların dahil olduğu sosyal hayatta girmelerini en sıkıntısız bir şekilde dahil etmektir. Böyle hayırlı bir hizmete vesile olan müftülüğümüze teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.(Nihat Kanat-İLKHA)

15 Kas 2018 - 10:55 - Diyanet


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Mihrap Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mihrap Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Mihrap Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Mihrap Haber değil haberi geçen ajanstır.


Anket Sitemizde en çok hangi haberler ilginizi çekiyor?
Tüm anketler