Müftüden Mevlid-i Nebi Değerlendirmesi

Ereğli İlçe Müftüsü Recai Albayrak, Değişim Radyo’da yayınlanan ve Arzu Tekin tarafından hazırlanıp sunulan “Arzu İle Devrialem” programına katılarak Mevlid-i Nebi haftasını değerlendirdi.

İlçe Müftümüz Recai Albayrak, 2018 Yılı Mevlid-i Nebi haftası etkinlikleri kapsamında müftülüğümüzce ilçemizde icra edilecek olan programlar ile ilgili Değişim Radyo’da yayınlanan ve Arzu Tekin tarafından hazırlanıp sunulan “Arzu İle Devrialem” programınakatıldı.

İlçe Müftümüz Albayrak, program öncesinde Değişim Medya personeline haftanın anısına kırmızı karanfiller ve kitaplar takdim etti. Albayrak, programda Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirdi, Mevlid okudu.

İlçe Müftümüz Recai Albayrak katıldığı radyo programında şunları söyledi; “Yüce Peygamber Efendimizin hayatına hangi cepheden bakarsanız bakın, karşınıza her şeyden önce mükemmel bir insan çıkar. İnsan olmak, insani meziyetleri koruyabilmek çok önemlidir” dedi. AlbayrakHz. Muhammed’in Kur’an da nasıl anlatıldığına ilişkin bir soruya, Kur’an’ın Cebrail vasıtasıyla Peygamber efendimize geldiğini söyledi.

Hz. Muhammed’in gençlik yaşantısının bile bulunduğu toplumun tüm kesimlerince takdir edildiğini ifade eden Albayrak şöyle devam etti: “Vahiyle beslenmek önemli bir şeydir.Gerek sahabe döneminde, gerek sonraki dönemlerde her toplumda yalancı peygamberler türemiştir. Günümüzde bile bunların kalıntıları vardır. Peygamber gibi görünmek isteyen ve gerçekte hiçbir şey olmayan kişiler var.Türeyen, sahte peygamberler veya bunu çağrıştıran, uçurdu kaçırdı, şöyle insan böyle insan diyenlere karşı insanımızın savunmasını geliştirmesi lazım. Biz Kur’an’a inanıyoruz, Hz. Muhammed’den sonra peygamber yok demeleri lazım. Bazı kişiler kendilerine ilave prestij sağlamak amacıyla bazı varyasyonlara giriyorlar. İnanan insanların en büyük mirasa, Peygamber efendimizin Kur’an ve Sünnet mirasına sahip çıktığımız sürece insanların yanlış yönlendirmelerine kanmayız. Onların Allah’ın yarattığı aciz kullar olduğunu biliriz. Tabiat boşluk kabul etmiyor. Boş şeylere etki etmek daha kolaydır. İnsan manevi dünyasını doldurunca dışarıdan gelen saldırılara daha dayanıklı olur. Böylece batıl, şeytani düşünceler, pinpon topu gibi çarpar, geri döner. Şunu söylemek istiyoruz. Mevlid-i Nebi haftası dolayısıyla geldik.İnsanlık, toplum adına güzelliklere katkı adına görüşlerimizi sunmuş olacağız.

İlçe Müftümüz Albayrak, “şuna inanıyorum, bir doğru var. İnsan bilmediğinin düşmanıdır. Bizim önemsediğimiz şey, İslam’ın mükemmelliğini, o mükemmelliğin nasıl korunması gerektiğini insanlara anlatmamız lazım.Cezaevindeki insanlar da bizim insanımız. Bu toplumun içindeyiz, eksisi de artısı da bizimdir.Toplumda uyuşturucu ile ilgili biz de, kaymakamlığımız da çabalıyor. Yapamadığımız zaman kendimize dönüp kendimize bunun ortaya çıkmasında ne kadar payımız, ihmalimiz vardır diye özeleştiri yapıp, o ihmallerin ıslahına yönelik çalışmaları yapmak gerekiyor” dedi.

Müftümüz Albayrak, programda Mevlid-i Nebi haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikler konusunda da bilgiler verdi.

20 Kas 2018 - 22:50 - Diyanet


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Mihrap Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mihrap Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Mihrap Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Mihrap Haber değil haberi geçen ajanstır.


Anket Sitemizde en çok hangi haberler ilginizi çekiyor?
Tüm anketler