Müftü Çelik: Bize Yatmak Yakışmaz

Gaziantep’te Merkez Şahinbey Belediyesi tarafından Kur’an-ı Kerim kursu hocaları, cami imamları ve müezzinlerine yönelik İl Müftüsü Ahmet Çelik'in de katıldığı bir toplantı düzenlendi.

Gaziantep’te Merkez Şahinbey Belediyesi tarafından "Yerel Buluşmalar" toplantısı düzenlendi. Kur’an-ı Kerim kursu hocaları, cami imamları ve müezzinlerin katıldığı programda konuşan İl Müftüsü Ahmet Çelik, din görevlilerinin toplumda ayrı bir yeri olduğunu belirtti.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda din görevlilerine hitaben bir konuşma yapan İl Müftüsü Ahmet Çelik, "Hademeyi Hayrat, ecdadımızın cami, hayrat, din ve Kur’an hizmetleri yapan kişiler için takdir ettiği isimlendirmedir. Herkes harıl harıl çalışırken bize yatmak ve durmak yakışmaz. Halkımızın ve toplumumuzun maddi ile manevi bin bir hizmete ihtiyaçları varken bize yatmak, durmak, gaflette oyalanmak yakışmaz. Cenab-ı Hak bulunduğu anı, yeri bir imkan ve kendisine sunulan bir nimet ve fırsat bilerek duracağına bir adım atan, hiç konuşmayacağına bir kelime konuşan ve konuşarak bu milletin manevi havuzuna bir damla akıtmayı hepimize nasip etsin." dedi.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise, Gaziantep İl Müftülüğü ile birlikte ortak projeler yaptıklarını belirterek, "İmamlarımız, Kur’an Kursu hocalarımız, müezzinlerimiz bir taraftan görevlerini yaparken, bir yandan da ibadet etmiş oluyorlar. Belediyecilikte bu anlamda benzerlik taşıyor. Milletin parasıyla millete hizmet edip onların duasını almak bizler için onur verici bir olay." şeklinde konuştu.

Gaziantep’te Uluslararası Anadolu İmam Hatip okulunun yapılacağını ve belediye olarak oraya bir yurt binası yaparak katkı sağlayacaklarını belirten Tahmazoğlu, "Kitap Okuma Yarışması" kapsamında artık dereceye giren öğrencileri Kudüs’e götüreceklerini de sözlerine ekledi.

08 Mar 2018 - 11:46 - Diyanet


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Mihrap Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mihrap Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Mihrap Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Mihrap Haber değil haberi geçen ajanstır.


Anket Sitemizde en çok hangi haberler ilginizi çekiyor?
Tüm anketler