Müezzinin tayin isyanı

Denizli'de, tayin mülakatına alınmayan müezzin, eşi ve oğluyla birlikte komisyonun toplandığı odayı basmaya çalıştı.

Denizli'de, tayin mülakatına alınmayan müezzin, eşi ve oğluyla birlikte komisyonun toplandığı odayı basmaya çalıştı. İl içinde boş kadrolara talep eden imam ve müezzlerin tayinleri için İl Müftülüğü, başvuran adayları mülakatla belirlemek amacıyla bir komisyon kurdu. Komisyon başvuruları değerlendirerek, belirli sınavlarda istenilen puanı almış durumu uygun adayları mülakata çağırdı. Bahçelievler Mahallesinde bulunan Denizli Müftülüğü Eğitim Merkezi ve Bölge Yatılı Kuran Kursu'nda il müftü vekili, 18 ilçe müftüsü ve üyelerin yer aldığı komisyon, adaylarla mülakat yapmaya başladı.Acıpayam Kuran Kursu'nda görevli müezzin Mustafa Yılmaz, Yatağan Kuran Kursu'na geçiş için mülakat başvurusunun kabul görmemesi üzerine eşi ve oğlu ile birlikte toplantının yapıldığı binaya geldi. Burada komisyonun kararını protesto eden Mustafa Yılmaz, kendisine haksızlık yapıldığını ileri sürerek bağırmaya başladı, eşi sinir krizi geçirip ağladı. Yere oturup sürekli ağlayan müezzinin eşi Nermin Yılmaz da, "Yazıklar olsun, ben bu ülkede yaşamıyor muyum?" diyerek tepki gösterdi. Görevliler koridorda tepkisini dile getiren müezzin Mustafa Yılmaz'ı sakinleştirmeye çalışırken, bir anda anne ve oğlu komisyon toplantı salonuna zorla girmek istedi. Anne ve oğlu görevliler tarafından kapıda durdurularak sakinleştirilmeye çalışıldı. Yatağan beldesinde bakıma muhtaç annesinin olması sebebiyle buraya tayinini istediğini söyleyen Mustafa Yılmaz, komisyon toplantısının yapıldığı koridorda uzun süre tepkisini sürdürdü. Aile olay yerine gelen polis tarafından binadan çıkarıldı. Komisyonun, sınavlarda yeterli puan alamadığı ve istenilen prosedüre durumu uygun olmadığı gerekçesiyle Mustafa Yılmaz'ın mülakat başvurusunu kabul etmediği öğrenildi.

08 Haz 2012 - 18:22 - Diyanet


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Mihrap Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mihrap Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Mihrap Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Mihrap Haber değil haberi geçen ajanstır.


Anket Sitemizde en çok hangi haberler ilginizi çekiyor?
Tüm anketler