Mevlid Kandili Dualarla İdrak Edildi

Rahmet Peygamberi Hz. Muhammed’in doğum günü olan Mevlid Kandili, yurdun tüm camilerinde dualar ve salavatlarla idrak edildi.

Ordu’da “Mevlid Kandili Özel Programı”na katılan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, gençleri, çocukları ve nesilleri, Hz. Peygamberin hayatıyla, sünneti seniyyesiyle tanıştırmanın Müslümanların iman ve kulluk sorumluluğu olduğunu kaydetti.

Rahmet Peygamberi Hz. Muhammed’in doğum günü olan Mevlid Kandili, yurdun tüm camilerinde dualar ve salavatlarla idrak edildi.

Mevlid Kandili münasebetiyle camilerde düzenlenen ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programlarda, Kur’an-ı Kerim okundu, salavatlar getirildi ve dualar edildi.

Programlarda, Hz. Peygamberin insanlığa getirdiği rahmet yüklü mesajlarından konular anlatıldı. Diyanet İşleri Başkanlığının Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle belirlediği “Peygamberimiz ve Gençlik” teması çerçevesinde Hz. Peygamberin gençlere verdiği öneme dikkat çekildi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Ordu Ulu Camii’nde düzenlenen ‘Mevlid Kandili Özel Programı’na katıldı.

Türkiye’nin ünlü hafızlarından Kur’an-ı Kerim tilavetleri, Mevlid’den bölümler ve Diyanet İşleri Başkanlığı Tasavvuf Korosunun seslendirdiği ilahilerin yer aldığı programda konuşan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, milletimizin ve İslam âleminin Mevlid Kandili’ni tebrik etti.

Hz. Peygamber’in gençlere değer verdiğini, ideal ve ufuk kazandırdığını ve onlara rehberlik ettiğini ifade eden Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, “Gençlerimizin dünya ve ahiret huzuru, milletimizin bekası ve insanlığın geleceği için yapacağımız en büyük iyilik, nesillerimizi inanç ve medeniyet değerleriyle buluşturmaktır” dedi.

Başkan Erbaş, Mevlid gecesinin rahmet gecesi olduğunu ifade ederek, “Allah, bu gece yeryüzüne merhametinin en büyük tezahürünü göstermiş ve Peygamber Efendimizi dünyaya göndermiştir. Bu gece, Peygamber Efendimizin şahsında insanlığın yeniden doğuşunu, aydınlık bir geleceği ifade etmektedir. Mevlid Kandili böyle bir öneme sahiptir” diye konuştu.

Başkan Erbaş, Hz. Peygamberin dünyaya gelişinin insani ve ahlaki değerlerin yeryüzünde tükendiği bir “cahiliye” döneminde, insanlığın tekrar hak, hukuk, merhamet, güzel ahlak gibi değerlerle buluşmasının başlangıcını ifade ettiğini söyledi.

20 Kas 2018 - 06:54 - Diyanet


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Mihrap Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mihrap Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Mihrap Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Mihrap Haber değil haberi geçen ajanstır.


Anket Sitemizde en çok hangi haberler ilginizi çekiyor?
Tüm anketler