Mehmet Görmez Hocamızın Ardında...

Ortadoğu Uzmanı ve Mihrap Haber Başyazarı Eyüphan Kaya, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez konu edinen güzel bir makale kaleme aldı.

Mehmet görmez hoca mümtaz bir şahsiyete sahiptir, ta DİB başkan yardımsıyken bu güne kadar onu takip ediyordum.

Bu takip sürecini bir film şeridi gibi göz önünde geçirince;

Bir insan bu kadar olur,

Bir Müslüman bu kadar olur,

Bir Diyanet reisi ancak bu kadar olur şeklinde bir yaşam ve başarı grafiği sergiledi.

Gayret ediyordu, bu halkın özüne dönmesi, ibadet ve amelle maneviyatını ihya etmesi için çalışıp çırpınıyordu.

Hakkı hakikati dillendirme adına Peygamberimizin sahip olduğu İslam’ın değerlerini ihya etme anlamında İnsan onuru, Sadakat, İhlas gibi vasıfları yılın vasıflarını seçerek ülkemize yayıyordu.

Diyanet İşleri Başkanlığının daha önce ortaya koyamadığı manevi ölçüleri canlandırdı.

*Bize atanmış değil adanmış imam lazım dedi; atanmış imam beş vaktini kılar sessizce camiye gelir gider, suya sabuna dokunmaz ama adanmış imam selam ve duayı eksik etmez, cemaatiyle ilgilenir köyün, mahallenin en ücra eviyle irtibatlı olur, İslam’ı temsil eder, vazife yaptığı yerleşim birimi üzerinde etkisi olur.

*Camilerde çocuklarımız gürültü yapmıyorsa geleceğin camaati kim olacak, çocuklar günahsız varlıklar, onlara camii sevdirmek büyüklerin vazifesidir, çocuklar camiye geldiğinde büyükler gibi sessiz kalacak halleri yok tabi, hele onlara kızan o sözüm ona büyükler yok mu insan onlara ne diyeceğini bilemiyor.

*Camilerde seccade motifli halıların safların sıklığına mani olduğu için tercih edilmemesi konusunda ilgilileri ve hayır severleri uyardı. Herkes sanki bir seccadelik yer almış gibi saflar arasında boşluk kalıyor, diğer yandan da özellikle Cuma günleri Müslüman kardeşi namaz kılacak yer bulamıyordu, Normal namazda da Müslümanlar arasında dayanışma ruhu eksik kalıyor.

*Yıllardır cemaatinizde artış olmuyorsa siz imam değil namaz kıldırma memurusunuz diyordu imam-hatipler için; aynen doğru söylüyor her Müslüman az daha ruhu terbiye etmek ister, ibadetini yerine getirmek ister, fakat kimi insi ve cini şeytanlar ve havayı nefis bunu engelliyor, Din görevlilerin irşadıyla bu engeller etkisiz hale gelebilir, ben bizzat bunu yaşadım.

Doksanlı yıllarda İmam hatiptim iki yılda cami cemaatim 3’ten 19’a çıkmıştı yani ezan okuyunca yerinden kalkıp camiye gelenleri kast ediyorum. Daha önce Cuma kılınmayan köyde cami dolup taşıyordu. Siz gayret ediyorsunuz Allah müyesser kılıyor.

Şimdiye kadar kuranı iyi okuyanı arıyorduk şimdi artık anlayan ve yaşayanı arıyoruz dedi.

Ne kadar da güzel söyledi, elbette ki Kur’anı güzel okumak önemlidir, ama anlamak ve yaşamak daha önemlidir.

Hatta TRT’deki Kur’an yarışmasını eleştirmesi dahi gayet yerindeydi, Kur’an ses yarışmasına uyarlansın diye inmemiştir çünkü, ama yarışma hoşumuza gitti o başka.

"Kürt sorunu kardeşlik edebiyatı ile değil, Kardeşlik hukuku ile çözülür" diyen bir diyanet reisi.

İçimde bir hasret kaldı o da ülke genelinde “Barış Hutbesi” temasıyla bir hutbe okutmasını istemiştim, ama olmadı.

Sadece bir internet sitesinde 30 bin kişinin okuduğu 3 yıl önce yazdığım “Diyanet reisi yılın bürokratıdır” başlıklı yazımda çalışmalarını takdir ederken ayrıca ülkemizin en ücra köşesine dahi ulaşabilen bir kurumun başındasınız, dolayısıyla bir “Barış hutbesi” irad ederek memleketin huzuruna katkıda bulunabilirsiniz demiştim.

Diyanet direk ya da dolaylı olarak 30 milyonu aşkın vatandaşlarımıza ulaşabilen tek kurumumuz olduğunu biliyor muyuz?

İki defa “yılın bürokratı diyanet reisidir” başlığıyla bir defa da “O bir reisül ülemadır” başlığıyla onun çalışmalarını yazıma tema yaptım.

Galiba basın danışmanında da bir hantallık vardı, eğer bu üç yazıdan biri bile önüne gitseydi muhakkak beni arar azıcık derdimi dinlerdi.Devletin çalışma mekanizması işte ne olacak? Bu devleti halktan koparan bu hantal memurlardır maalesef.

İnşallah yeni başkan onun hazırladığı alt yapı üzerinden ülkenin dini, insani, ilmi hizmetleri bir adım daha öne çıkarır.

Prof.Dr.Mehmet Görmez hocamıza teşekkür ediyor, daha hayırlı çalışmalarla hizmet etmesini bekliyoruz.

Selef hayırla yad edilmeyi hak edecek kadar güzel hizmetler bıraktı, inşallah yerine gelecek olan halef de bunun kıymetini bilir, aldığı hizmet bayrağını birkaç adım daha öne taşır.

Hayırlı, huzurlu ve mutlu yarınlar için dua edelim.

25 Tem 2017 - 12:06 - Diyanet


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Mihrap Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mihrap Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Mihrap Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Mihrap Haber değil haberi geçen ajanstır.


Anket Sitemizde en çok hangi haberler ilginizi çekiyor?
Tüm anketler