Mehmet Görmez Diyanet'e Veda Etti

Diyanet İşleri Başkanlığı görevinden emekliye ayrılan Prof. Dr. Mehmet Görmez, yaptığı veda konuşmasında gönül huzuruyla emaneti teslim etmenin onurunu yaşadığını belirtti.

Diyanet İşleri Başkanlığı görevinden emekliye ayrılan Prof. Dr. Mehmet Görmez, yaptığı veda konuşmasında gönül huzuruyla emaneti teslim etmenin onurunu ve bahtiyarlığını yaşadığını belirterek herkese hakkını helal ettiğini söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı görevinden emekliye ayrılan Prof. Dr. Mehmet Görmez, veda konuşması yaptı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Konferans Salonu'nda düzenlenen veda programında konuşan Görmez, "Bugün 7 yıldır yürüttüğüm bu onurlu vazifeyi gönül huzuruyla bırakmanın bahtiyarlığını yaşıyorum. Görev sürem boyunca her insan gibi taksirlerim, eksiklerim olmuştur; çoktur. Bugün görevden ayrılırken, aynı gönül huzuruyla emaneti teslim etmenin onurunu ve bahtiyarlığını yaşıyorum." dedi.

Görmez, "Üzerimde hakkı olan herkesten helallik diliyor, herkese hakkımı helal ediyorum. Elbette vazifeyi bırakırken, sorumluluğumuz, emanetimiz devam ediyor. Diyanet İşleri Başkanı ne kadar sorumluluk sahibi idiysem bugün İslam ümmetinin herhangi bir ferdi olarak aynı ve derece olarak farklı bir sorumluluk taşıyorum. Sorumluluklarım itibariyle değişen hiçbir şey yok. Bugün dahi aynısıyla mükellef olduğumu biliyorum. İslam'da din adamı yoktur, herkes dininin adamıdır." ifadelerini kullandı.

İslam dünyasında ortaya çıkan ancak İslam ile bir ilgisi asla bulunmayan zehirli, zararlı akımlara karşı durdukları gibi dünya barışını tehdit eden İslamofobi belasına karşı da samimiyetle mücadele etmeye çalıştıklarını söyleyen Görmez, ancak Batı idrakini istila eden İslamofobik nefreti, rahmete dönüştürmek yeni Diyanet'in en büyük vazifesi olacağını kaydetti.

Görmez, şunları söyledi: "Coğrafyamızı kuşatan ayrılıkçı din söylemleri, tekfir ve tefrik hastalığı asla Diyanet'in mihrap, minber ve kürsülerine yaklaşmamalıdır. Diyanet İşleri Teşkilatının buna asla izin vermeyeceğine olan inancım tamdır. Diyanet; daima ilmin, hikmetin ve orta yolun güçlü sesi olmaya devam edecektir. Diyanet, ehl-i sünnetten sapmadan başta Alevi vatandaşlarımız olmak üzere aynı vatanı, toprağı, havayı paylaştığımız farklı inanç mensubu kardeşlerimizi daima kucaklayarak yoluna devam edecektir. Bütün dini azınlıklar, Diyanet'in varlığını hissederek, azınlık duygusuna dahi kapılmamalıdır. Diyanet teşkilatı bir daha sapkın hiçbir dini yapı konusunda 40 yıl gecikmiş olmanın mahcubiyetini yaşamamalıdır; ancak tek gayesi cemiyete imanlı, ahlaklı bireyler yetiştirmek olan dini kurum ve kuruluşlar, bu tür yapılarla karıştırılmamalıdır."

Ekrem Keleş: Toplumun hemen her kesimini kuşatan Görmez Hocamızı tebrik ediyoruz

Ardından konuşan Diyanet İşleri Başkan Vekili Dr. Ekrem Keleş, Görmez'in hizmetlerine dikkat çekerek, "Teşkilatın kendi içinde kurduğu gönül köprüsüyle teşkilatı birbirine kenetleyen Başkan Görmez'i tebrik ediyoruz. Çocuklarımızı camii ile ilişkili hale getirerek toplumun hemen her kesimini kuşatan Görmez Hocamızı tebrik ediyoruz. Dünya Müslümanlarını bir araya getirerek gelecekleri konusunda daha ümit var kılan Görmez hocamızı tebrik ediyoruz." dedi.

Konuşmaların ardından Diyanet İşleri Başkanlığına vekalet edecek olan Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Ekrem Keleş, Mehmet Görmez'e çiçek takdim etti.(İLKHA)

02 Ağu 2017 - 01:53 - Diyanet


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Mihrap Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mihrap Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Mihrap Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Mihrap Haber değil haberi geçen ajanstır.


Anket Sitemizde en çok hangi haberler ilginizi çekiyor?
Tüm anketler