Kuran-ı Kerim’i en güzel Yaşar Zorlu okudu

Kayseri’de yapılan Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması’nda, Giresun bölgesinden katılan Yaşar Zorlu birinci oldu.

Kayseri’de yapılan Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması’nda, Giresun bölgesinden katılan Yaşar Zorlu birinci oldu. Üzerinde emeği bulunan hocalarına teşekkür eden Zorlu, “İnşaallah bizler de bundan sonra yeni nesiller için bir şeyler yapmaya gayret edeceğiz.” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) tarafından organize edilen 9. Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması’nın finalinde, 10 bölgenin birincileri Kayseri Hunat Hatun Camii’nde yarıştı. Yarışma, Kur'an tilavetiyle başladı. Açılış konuşmasını yapan Kayseri Müftüsü Ali Maraşlıgil, yarışmadan bir takım mesajlar almak gerektiğini söyledi. Maraşlıgil, “Kur'an'ı en iyi anlamayı başaran insanlar, O’nu en iyi şekilde yaşamayı da başaracaklardır. Allah hepimizi Kur'an-ı Kerim'i ukuyan ve anlayan insanlardan eylesin.” diye konuştu.Daha sonra DİB Yüksek Kurul Üyesi Dr. Hüseyin Kayapınar başkanlığında oluşturulan yüksek seçici kurul tarafından, yarışmacıların kura ile yarışacakları sıra belirlendi. Jüri üyeleri, yarışmacıları okuma, makam ve tecvit dallarında puanladı. Yapılan her hata sonrası 100 üzerinden puan düşürüldü. Yarışma sonunda 5 üyenin verdiği oylar toplanarak dereceye girenler belirlendi.Buna göre, en yüksek puanı alan Giresun bölgesinden Çorum-Sungurlu Ulu Camii Müezzin Kayyımı Yaşar Zorlu birinci oldu. İstanbul bölgesinden Kadıköy Osmanağa Camii İmamı Yaşar Çuhadar ikinci ve Nevşehir bölgesinden Kayseri-Kocasinan Kurşunlu Camii İmamı Kadir Sağırkaya da üçüncü oldu. Yarışmaya girenlere çeşitli hediyeler verildi. Yarışmacılara ayrıca, 1 Ekim 2012 tarihinde yapılacak Camiler ve Din Görevlileri Haftası açılış merasiminde dereceye girenlerden birinciye 6 bin lira, ikinciye 5 bin, üçüncüye 4 bin ve diğer 7 yarışmacıya da bin 500 lira para ödülü verileceği açıklandı.Birinci olan Yaşar Zorlu, emeğinin karşılığını aldığını ifade ederek, “Bunun bir alt yapısı var. Birinci olmamız, bize emek veren hocalarımızın sayesindedir. İnşaallah ben de yeni nesiller için bir şeyler yapma gayreti içinde olacağım.” şeklinde konuştu.

24 Haz 2012 - 16:22 - Diyanet


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Mihrap Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mihrap Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Mihrap Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Mihrap Haber değil haberi geçen ajanstır.


Anket Sitemizde en çok hangi haberler ilginizi çekiyor?
Tüm anketler