Kocaeli İhtisas Merkezi Eğitime Hazırlanıyor

Diyanet İşleri Başkanlığı Kocaeli Dini Yüksek İhtisas Merkezi, 2017-2017 yılı eğitim-öğretim dönemi için, kursa yeni katılacak olan 32 kursiyerle eğitime hazırlanıyor. İstanbul Haseki Eğitim Merkezinden sonra, kursiyerlerce en çok tercih edilen Kocaeli Di

Diyanet İşleri Başkanlığı uhdesinde görev yapan neredeyse bütün din görevlilerinin hayalidir Dini Yüksek İhtisas Merkezini kazanıp orada eğitim görmek. Öylesine kapsamlı bir eğitim ki, Diyanet'in en donanımlı elemanları bu eğitim merkezlerinden yetişerek önemli görevlere geliyor. Yaklaşık 3 yıl süren bu yoğun eğitimin ardından başarılı olanlar vaizliğe terfi ediyor. Sadece vaizlik mi tabiki hayır..!

Dini Yüksek İhtisas Merkezlerini bitirenler dilerse bu kurslarda öğretici olmanın yanı sıra, müftü veya daha üst mevkilerde görev alabiliyor. Tüm bunlara ulaşmak için bu kursu başarı ile bitirmek gerekiyor. Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yavuz Ünal'ın gelişi ile birlikte İhtisas Merkezlerindeki eğitimin yoğunluğu yorucu olsa da, ilim gönüllüsü kursiyerler tarafından memnuniyet verici olarak değerlendiriliyor. Türkiye'de 9 ilde bulunan bu ihtisas merkezlerinden en son açılan ve İstanbul'dan sonra en çok tercih edilen Kocaeli Dini Yüksek İhtisas Merkezinde son durum ne?

KOCAELİ İHTİSAS MERKEZİ ZİRVEYİ ZORLUYOR

2016 yılında eğitime başlayan Kocaeli Dini Yüksek İhtisas Merkezi, bu yıl ikinci dönem kursiyerlerini eğitime almaya hazırlanıyor. Yetkililerden aldığımız bilgiye göre, 2017 yılında İstanbul Haseki Eğitim Merkezinden sonra en çok tercih edilen eğitim merkezi Kocaeli Dini Yüksek İhtisas Merkezi oldu. En çok tercih edilmesinde Marmara bölgesinde olması, bulunduğu çoğrafi iklimin havadar ve güzel olması ve tabiki kursiyerlere sunduğu lojman imkanı. Kocaeli Dini Yüksek İhtisas Merkezini tercih eden 32 kursiyer burada yaklaşık 3 yıl eğitim gördükten sonra vaiz olarak buradan ayrılacak. ALLAH (c.c.) hepsine başarı ile bu kursu bitirmeyi nasip etsin.

KURSİYER LOJMANLARINA TADİLAT

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İhtisas Merkezi Kursiyerleri için tahsis edilecek olan lojmanların tadilatı için de gerekli adımları da attı. Lojman tadilatları için ihaleye çıkan belediye, en kısa sürede lojmanların tadilat işlemlerinin bitirilmesini hedefliyor. 120 günlük iş teslim süresi kursiyerleri epey sıkıntıya sokacak. Okulların başlayacak olması işleri daha da zorlaştıracağı için bu hususta gerekli adımların atılarak tadilat işlemlerinin hızlandırılması kursiyerlerin en büyük beklentisi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin bu soruna acilen bir çözüm bulacağını ümit ediyoruz.

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE TEŞEKKÜR

Kocaeli Dini Yüksek İhtisas Merkezinin bulunduğu eğitim binası, misafirhane ve tüm lojmanların olduğu binaları tahsis eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim KARAOSMANOĞLU şahsında Kocaeli Büyükşehir Belediyesine, sunduğu bu güzel olanaklardan ötürü Diyanet camiası ve kursiyerler adına teşekkür ederiz. Kocaeli Dini Yüksek İhtisas Merkezi kursiyerleri şimdilik dar sınıflarda eğitim görseler de, Kocaeli Belediyesi bu soruna da çözüm olmak için kolları sıvadı. Dini Yüksek İhtisas Merkezi için muazzam bir eğitim binası yapımı için kolları sıvayan belediye, yaklaşık 420 gün sonra eğitim binasını tamamlayıp eğitim merkezi müdürlüğüne teslim edecek.

KOCAELİ BELEDİYESİ'NDEN TALEBİMİZDİR

Kocaeli Dini Yüksek İhtisas Merkezinde bu yıl 20 boş lojman var. Çekilecek kura sonucu, 32 kursiyerden sadece 20 kursiyer lojman hakkına sahip olacak. Eğitim merkezinin bulunduğu alanda kiralık ev bulmanın zor oluşu düşünüldüğünde, 12 kursiyerin bu sıkıntıyı aşmasında Büyükşehir Belediyesinin gerekli adımları atanacağına inanıyoruz. Dini hizmetlere ve eğitim hizmetlerine son derece önem veren Sayın Kocaeli Belediye Başkanı İbrahim KARAOSMANOĞLU'dan bu soruna acilen çözüm bulmasını ihtisas kursiyerleri adına talep ediyoruz.

Diyanet camiasının ve din görevlilerinin sorunlarını dilen getiren Mihrap Haber olarak, Dini Yüksek İhtisas Merkezine sundukları her türlü katkılar sebebiyle İbrahim KARAOSMANOĞLU şahsında Kocaeli Büyükşehir Belediyesine, beldiye çalışanlarına ve emeği geçen herkese teşekkür eder, kursa katılan tüm kursiyer kardeşlerimize başarılar dileriz.

Halik AKYÜZMihrap Haber Editörü

16 Ağu 2017 - 10:07 - Diyanet


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Mihrap Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mihrap Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Mihrap Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Mihrap Haber değil haberi geçen ajanstır.


Anket Sitemizde en çok hangi haberler ilginizi çekiyor?
Tüm anketler