Keleş'ten Din Görevlilerine Uyarı

Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Dr. Ekrem Keleş, Din Görevlisinin siyasi kimliğinin olmaması gerektiğini, hiçbir caminin her hangi bir cemaatin, grubun ya da hizbin karargâhı olmaması konusunda uyarılarda bulundu.

Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Sayın Dr. Ekrem KELEŞ ve beraberinde Din İşleri Yüksek Kurul Uzmanları Dr. Mehmet Nur AKDOĞAN ile Doç. Dr. Ülfet GÖRGÜLÜ Din İstismarı ile Mücadele Seminerleri kapsamında bir dizi etkinliklerde bulunmak üzere 13 Temmuz Cuma günü Karabük'e geldi.

Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Dr. Ekrem KELEŞ ve beraberindeki heyet Merkez Kent Meydanı Belediye Nikâh Salonunda Karabüklülere ve din görevlilerine hitaben düzenlenen “Din İstismarı ile Mücadele Semineri” çerçevesinde Fetö, Deaş terör örgütlerinin iç yüzü hakkında bilgiler verdi.

İl Müftüsüİlyas YILMAZTÜRK’ün açış konuşmasını yaptığı seminerde Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Dr. Ekrem KELEŞ “Karabük İline ilk defa geldiğini, böylesine bir kalabalığın olmasından oldukça memnun olduğunu ifade ettiği konuşmasındadinin sadece bilgiden ibaret olmadığını, dinin ayrıca duygu olduğunu, bu duygunun doyasıya yaşanması gerektiğini belirtti.Kurum çalışanlarının İslam’a aidiyet konusunda hassas olmasının gerektiği, din görevlisinin bir cemaatin ya da bir grubun hizmetini yaparken Allah rızasını gözettiğini ancak Diyanet’in ve Türkiye Diyanet Vakfının hizmetlerinde bu hassasiyeti göstermemesinin çelişki olduğunu, Fetö Terör Örgütünün yıllarca halktan topladığı kurbanlarla geri kalmış Müslüman ülkelerden kandırdıkları gençleri terörist olarak yetiştirdiğini, bu konuda kurum olarak üzerimize çok iş düştüğünü, zayi olan her gençten sorumlu olduğumuzu unutmamamız gerektiğini anlattı.

Din Görevlisinin siyasi kimliğinin olmaması gerektiğini,hiçbir caminin her hangi bir cemaatin, grubun ya da hizbin karargâhı olmamasıkonusunda uyarılarda bulunduğu seminerin devamında Din İşleri Yüksek Kurul Uzmanı Dr. Mehmet Nur AKDOĞAN FETÖ Terör örgütünün iç yüzünü, örgüt liderinin sohbetlerinde ve kitaplarında insanların beyinlerinin nasıl yıkandığını, gençlerin bu sözlerle nasıl zehirlendiğini aktardı. Yine Kurul Uzmanı Doç. Dr. Ülfet GÖRGÜLÜ DEAŞ Terör örgütü hakkında oldukça kapsamlı bir sunum yaparak bu örgütün dini nasıl istismar ettiğini gerçek bilgiler etrafında katılımcılarla paylaştı.

Kaynak: Diyanet Haber

17 Tem 2018 - 19:53 - Diyanet


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Mihrap Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mihrap Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Mihrap Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Mihrap Haber değil haberi geçen ajanstır.


Anket Sitemizde en çok hangi haberler ilginizi çekiyor?
Tüm anketler