Kayseri Müftülüğü Vekil İmam-Hatip Alımı Yapacak

Kayseri Müftülüğü tarafından yapılan duyuruya göre, asker, rapor ve yurtdışı gibi nedenlerle boşalan kadrolar için DHBT puan sırası esas alınarak vekil İmam Hatip alımı yapılacak.

İL MÜFTÜLÜĞÜNDEN DUYURU

Aşağıda unvanı, hizmet sınıfı, kadro derecesi, cami grubu ve kadronun bulunduğu yer yazılı olan; 2014 yılı KPSS(DHBT) puan sırası esas alınarak boş kadro sayısınınbeş(5)katına kadar İl Müftülüğünce yapılacak sözlü sınava çağrılacak adaylar arasından sınav sonucu başarı sırasına göreaçıktan vekil imam-hatipalınacaktır.

SINAVA KATILMA ŞARTLARI:

1.657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) bendinde belirtilen şartları taşımak,

2.Diyanet İşleri Başkanlığının ilgili yönetmeliklerinde ön görülen Din Hizmetleri Sınıfında çalışan personel için aranan “Ortak Nitelik” şartını taşımak,

3.En az imam-hatip lisesi düzeyinde dini öğrenime sahip olmak,

4.Lisans mezunları için 2014 yılı KPSS (B) grubu KPSSP-124, Ön Lisans mezunları için KPSSP-123 ve Ortaöğretim mezunları için KPSSP-122 puan türünden en az60 (altmış)puan almış olmak, (60 puan ve üzeri müracaat olmaması halinde İl müftülüğü tarafından müracaat edenler arasında mülakat yapılacaktır.)

5.Başkanlığımız teşkilatında halen Vekil imam-hatip ve müezzin–kayyım olarak çalışıyor olmamak.

6.Sınava katılma şartlarını taşıyan ve duyuruya uygun şekilde yapılan başvuruların, başvuru yapılan kontenjan sayısından fazla olması halinde, KPSS (DHBT) puanı en yüksek olan adaydan başlamak üzere ilan edilen kontenjan sayısınınbeş (5)katına kadar aday sözlü sınava alınacaktır.

7.Sözlü sınavda başarılı sayılmak için en az 70 puan almak şarttır.

8.Sınav işlemleri sürecinde adayın beyanı esas alınacaktır. Yerleştirme sürecinde yerleştirmesi yapılan adaylardan belge istenecektir. Sınav öncesi, sonrası ve yerleştirme sürecindeki işlemlerde gerçeğe aykırı belge verdiği ya da beyanda bulunduğu tespit edilen adayların başvuru ve sınavları geçersiz sayılacağı gibi yerleştirilmeleri yapılsa dahi görevleriyle ilişikleri kesilecektir.

9.Bu duyurudaki şartlar, sadece bu sınav ve bu sınava bağlı yerleştirmeler ile ilgilidir. (Bundan sonraki sınav ve yerleştirmeler için müktesep teşkil etmez.)

10.Alınacak vekil imam-hatiplikler için hafızlık tercih sebebidir.

11.İsteklilerin en geç30/12/2015 Çarşambagünü mesai bitimine kadarBünyanveİncesuilçe müftülüklerinedilekçe,diploma ve KPSS (DHTB)belgesi ile birlikte başvurmaları ve31/12/2015 Perşembe günü saat 08.30’ da imtihanın yapılacağı Kayseri İl Müftülüğü’ndehazır bulunmaları gerekmektedir.

12.Postadaki vaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.

İlan olunur.16/12/2015

Doç. Dr. Şahin GÜVENKayseri İl Müftüsü

VEKİL İMAM-HATİP İHTİYACI DUYULAN YERLER

S.N

İL – İLÇE

UNVANI

HİZMET

SINIFI

K/D

CAMİNİN

GRUBU

KADRONUN BULUNDUĞU YER

1

Kayseri - Bünyan

Vekil İmam-Hatip

DHS

7

C

AKMESCİT MH.C.

2

Kayseri - İncesu

Vekil İmam-Hatip

DHS

10

D

KARAHÖYÜK MH.C

21 Ara 2015 - 07:18 - Diyanet


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Mihrap Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mihrap Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Mihrap Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Mihrap Haber değil haberi geçen ajanstır.


Anket Sitemizde en çok hangi haberler ilginizi çekiyor?
Tüm anketler