Kadınlara İtibarını İslam Dini Vermiştir

Bingöl'ün Karlıova ilçe Müftülüğü tarafından Merkez Ulu Camii'nde kadınlara yönelik “Adalet ve Hakkaniyet Bağlamında Kadın” konulu vaaz programı düzenlendi.

Programda konuşan İlçe Müftüsü Mehmet Hadin Tutkal, İslam dininin kadına verdiği değere dikkat çekti.

Tutkal, "Günümüzde kadına yönelik gerçekleştirilen hak ihlallerinin ve şiddetin sebebi asla İslam dini değildir. Yüce Rabbimiz katında kadın ve erkek, kulluk yönünden aynı konumda tutulmakta, yaratılış itibariyle kadın ve erkeğe aynı sorumluluklar yani mükellefiyetler yüklenmekte, kazanılmış hakların kullanımında eşit haklar sağlanmaktadır. İslam dini kadınlar için annelik vasfı yüklemek suretiyle onlara itibar vermiş, cenneti annelerin ayaklarının altına yani onların razı olmalarına bırakmıştır. Dünyada kendisine en çok iyilik yapmamız gereken annemiz olarak bildirilmiş, anne hakkının yenmesi sebebiyle dünya ve ahiret sıkıntısıyla karşılaşılacağı ifade edilmiştir. Ayrıca kız çocuklarının toplumlarda ikinci plana itilmesi İslam dininde engellenmiş, iki kız çocuğu terbiyesiyle, ahlakıyla büyütülmesi neticesinde bu kız çocuklarını büyütenlere cennet müjdesi verilmiştir." dedi.

Bir çok toplumda yanlış da olsa çok revaç gören erkek olarak yaratılmanın bir ayrıcalık olduğu hususunun İslam dininde kabul edilmediğini vurgulayan Tutkal, "İnsanların Âdem ve Havva olarak yani erkek ve dişi olarak yaratıldığı ifade edilmiş, kendi ellerinde bulunmayan bir vasıfla övünülmesi kınanmış ve üstünlüğün yaratılış özelliklerinde değil, sonradan kazanılan takvaya yani Allah’a saygıya, Allah’ın emirlerine riayet yasaklarından kaçınmaya bağlanmıştır." diye konuştu.

07 Mar 2018 - 18:03 - Diyanet


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Mihrap Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mihrap Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Mihrap Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Mihrap Haber değil haberi geçen ajanstır.


Anket Sitemizde en çok hangi haberler ilginizi çekiyor?
Tüm anketler