İzmir'de Hafızlara Özel İlk İHL Açılıyor

Hafız öğrencilerin eğitim göreceği, “Proje İmam Hatip Lisesi” İzmir’de hayata geçiriliyor. 1945 yılından beri İzmir’de faaliyet gösteren, hafızlık ve Kur’an eğitiminin öncü kuruluşu Kestanepazarı, İzmir Valiliğinde “Kestanepazarı Anadolu İmam Hatip Lisesi

Kestanepazarı İmam Hatip Lisesi

Hafız öğrencilerin eğitim göreceği, “Proje İmam Hatip Lisesi” İzmir’de hayata geçiriliyor. 1945 yılından beri İzmir’de faaliyet gösteren, hafızlık ve Kur’an eğitiminin öncü kuruluşu Kestanepazarı, İzmir Valiliğinde “Kestanepazarı Anadolu İmam Hatip Lisesi”nin protokolünü imzaladı.

İzmir Valisi Erol Ayyıldız’ın makamında gerçekleşen protokole Vali Erol Ayyıldız, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Muharrem Kurt, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği Başkanı Hasan Dayhan, Milli Kültür ve Ahlaka Hizmet Vakfı Başkanı Lütfi Görmez ve Kestanepazarı Fidan Eğitim Kurumları Derneği Başkanı Mustafa Necati Gürsöz katıldı.

Kestanepazarı bünyesinde bulunan Milli Kültür ve Ahlaka Hizmet Vakfı tarafından yaptırılacak imam hatip lisesinde hafız öğrenciler eğitim görecek. Proje, din eğitimindeki kaliteyi yükselterek milli ve manevi değerlere sahip çıkan, İslami ilimlere vâkıf, zamanın ihtiyaçlarına cevap verebilen, ilim ve fikir adamlarını yetiştirmeyi hedefliyor.

Eğitim, Kolej Kalitesinde ve Ücretsiz Olacak

Hafızlığını tamamlayan erkek öğrencilerin eğitim göreceği okula öğrenciler sınavla seçilecek. İzmir Bayraklı İlçesi Manavkuyu Semti'nde hibe edilen 8 bin metrekarelik arazi üzerine kurulacak okulda eğitim, dört yıl süreyle ücretsiz ve yatılı olacak. Kolej kalitesinde eğitim verecek olan okulda sosyal ve sportif tesisler, yüzme havuzu, tenis kortu, konferans salonu ve tiyatro yapılması düşünülüyor.

Proje, yetişen öğrencilerin yükseköğrenim esnasında da desteklenmesini öngörüyor. Kestanepazarı İHL’den mezun olan öğrenciler İslami İlimler Fakültesi, İlahiyat Fakültesi ve benzer bölümlere yönlendirilecek. Mihrap Haber olarak, bu güzel projeye emek ve destek veren herkese teşekkür ederiz.

19 Ağu 2016 - 17:25 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Mihrap Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mihrap Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Mihrap Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Mihrap Haber değil haberi geçen ajanstır.


Anket Sitemizde en çok hangi haberler ilginizi çekiyor?
Tüm anketler