İslam Davası Bizim Üzerimizde Emanet

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Hz. Peygamberin gençlere değer ve önem verdiğini ifade ederek, “Onları bilgi ve okumaya yöneltmiştir. Onlara gerçek kahramanlığın iyilikle olacağını öğretmiştir” ifadelerini kullandı.

Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında gençlerle buluşan Diyanet işleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Hz. Peygamberin davetinin en çok gençlerin yüreklerinde karşılık bulduğunu, ona ilk inananların büyük bir çoğunluğunu gençlerin oluşturduğunu söyledi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Ankara’da gençlerle bir araya geldi.

“Peygamberimiz ve Gençlik” temasıyla düzenlenen Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında Ahmet Hamdi Akseki Camii’nde düzenlenen programda konuşan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, cahiliye dönemi olarak adlandırılan, kız çocuklarını diri diri toprağa gömüldüğü, insanların pazarlarda alınıp-satıldığı, dünyanın en karanlık döneminde; Hz Peygamberin Allah tarafından insanlığa bir uyarıcı, bir müjdeci olarak, insanlığın tekrar hak, hukuk, merhamet, güzel ahlak gibi değerlerle buluşması için gönderildiğini söyledi.

Başkan Erbaş, bunun için Mevlid-i Nebinin Hz. Peygamber’in şahsında insanlığın yeniden doğuşunu, aydınlık bir geleceğini ifade ettiğini kaydetti.

Hz. Peygamberin insanları karanlıklardan aydınlığa çıkaracak mesajlarına en çok gençlerin karşılık verdiğini vurgulayan Başkan Erbaş, “Onun daveti en çok gençlerin yüreklerinde karşılık bulmuştur. Ona ilk iman edenlerin çok büyük bir kısmı gençler olmuştur” dedi.

“Gençler onun yanında yer aldı”

Başkan Erbaş, Hz Peygambere iman eden genç sahabilerden örnekler vererek şöyle konuştu:

“Kendini Rasulullah’a feda eden ilmin ve cesaretin örneği Hz. Ali, Peygamberimize iman ettiğinde 10 yaşlarındaydı. Hz. Ali, hicret esnasında Peygamberin yerine evinde kalarak kendini feda ettiğinde 20 yaşlarında bir gençti. Hz Ali’nin cesareti ve ilmi bizim gençlerimizde de olmalı, Cenab-ı Hak bu şekilde gençler yetiştirmeyi, onlar gibi gençler olmayı bizlere nasip eylesin.

Erkam b. Ebi’l-Erkam, 17 yaşında evini Peygamber efendimizin hak-hakikat mücadelesine tahsis etmişti. Bilgi ve hikmetin öncüsü, Medine’ye giden öğretmen, Mus’ab b. Umeyr Efendimizin yanında yer alırken 18-20 yaşlarındaydı. Habeşistan’a hicret eden Müslümanların başında giden Hz. Ali’nin kardeşi Hz. Câfer, 22 yaşındaydı. Gençler onun yanında yer almıştır. Zeyd b. Hârise, Abdullah b. Mes’ud, Zübeyr b. Avvam, Talha b. Ubeydullah, Abdurrahman b. Avf, Sa’d b. Ebî Vakkas, Abdullah b. Ömer, yaşları 14 ile 17 arasında gençlerdir.”

“Gençler, İslam davası bizim üzerimizde emanet”

Başkan Erbaş, Hz. Peygamberin gençlere değer ve önem verdiğini ifade ederek, “Onları bilgi ve okumaya yöneltmiştir. Onlara gerçek kahramanlığın iyilikle olacağını öğretmiştir” ifadelerini kullandı.

Hz Peygambere ilk inen emrin ‘oku’ olduğunu anımsatan Başkan Erbaş, gençlere kitap okumalarını, Kur’an-ı Kerimi ellerinden düşürmemelerini tavsiye etti.

Başkan Erbaş, Hz. Peygamberin ikinci gelen vahiyle birlikte insanları İslam’a çağırdığını, insanların kurtuluşu için mücadele ettiğini anlatarak, “Bugün bizler ona inanan gençler olarak onun bıraktığı yerden bu davayı alacağız, devam ettireceğiz. Gençler, İslam davası bizim üzerimizde emanet” şeklinde konuştu.

“O tanınmadan cesaret, merhamet bilinemez”

Gençlerin, Hz Peygamberin hayatını okumalarının önemine vurgu yapan Başkan Erbaş, şunları söyledi:

“Bütün değerlerin, bir arada yaşamanın, güzel ahlakın ve erdemin en güzel örneği Peygamberimiz, Hz. Muhammed Mustafa’dır. Onun hayatını bütün yönleriyle en güzel şekilde öğrenmeye ve yaşamaya muhtacız. Zira o, tanınmadan, dostluk, vefa bilinemez. O anlaşılmadan paylaşma, kardeşlik, başkasına değer verme, herkesin iyiliğini isteme anlaşılamaz. O tanınmadan cesaret, merhamet bilinemez.”

“Sağlam bir inanca sahip olmalıyız” diyen Başkan Erbaş, “İnancımız sağlam olacak ki ibadetlerimizi zevkle yapalım. Namazımızı asla terk etmeyeceğiz. Namaz müminin miracı, dinin direğidir” ifadelerini kullandı.

Başkan Erbaş, gençlere büyük bir ideale, güzel bir ahlaka ve köklü bir bilgiye ve mefkûreye sahip olmaları tavsiyesinde bulundu.

Programın sonunda gençlere gül dağıtan Başkan Erbaş, gençlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

20 Kas 2018 - 23:00 - Diyanet


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Mihrap Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mihrap Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Mihrap Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Mihrap Haber değil haberi geçen ajanstır.


Anket Sitemizde en çok hangi haberler ilginizi çekiyor?
Tüm anketler