İmha Etmeye Değil, İhya Etmeye Görevliyiz

Dünyada ki her varlığın bir görevi vardır. Hiçbir şey gereksiz ve boşuna yaratılmamıştır. Bunu aklı yerinde olan her insan bilir ve tasdik eder.

Asıl olan insandır ve varlık âlemindeki her şey de insanın emrine amade kılınmıştır. İnsan ise Rabbine kulluk yapmakla görevlendirilmiş ve sorumluluk yüklenmiş eşrefi mahlûkattır.

Âdem as. İle başlayan hayat, doğru ve yanlışın, Hak ile batılın mücadelesine sahne olmuş ve bu durum kıyamet vaktine kadar da devam edecektir.

Ahir zaman ümmeti olan biz Müslümanlar, dünyayı ve ahireti mamur etmek üzere görevlendirilmiş en hayırlı ümmetiz. Yıkmaya değil yapmaya, bozmaya değil düzeltmeye, imhaya değil ihyaya memuruz. Bunun bilincinde ve farkında olmalıyız. Bu asli görevimizdir. Hiçbir Müslüman bana ne diyemez ve nemelazımcılık yapamaz.

Günaha ve yanlışa düşen insanları dışlamadan, ötekileştirmeden, bizden değil demeden elinden tutup günahtan arındırmaya, yanlıştan doğruya teşvik etmeye çalışmalı bunu bir lütuf gibi değil asli bir görevimiz gibi görev bilip ibadet niyetiyle yerine getirmemiz gerekmektedir.

Büyük günahların ve hataların işleneceği, haramların çiğneneceği bir güne yaklaşıyoruz. Belki art niyet olmadan bilgisizliğin peşinden sürüklenen zavallı insanlar bizden olmayan bir yaşam biçimiyle harama dalacaklar. Bir kereden bir şey olmaz deyip belki alkol alacaklar, belki bir umut deyip kumarın bir çeşidi olan piyangoya umutlarını bağlayacaklar. Belki kimse bilmez deyip zina illetini işleyecekler. Allah muhafaza.

Bir kere ar damarı kırılmaya görsün insan her arsızlığı yapar. Aynı onun gibi bir kere işlenen günahlar ve yasaklar bundan sonra işlenecek haram ve yasakların kapısını açacak ve kolaylaştıracaktır.

O halde bunu bilen Müslümanlar bu yılbaşı gecesinde nefsini muhasebe etmeli yıl boyu yapmış olduğu hata ve kusurlar varsa nedamet duyup pişman olmalı ve tövbeye sarılmalıdır.

Çocukların hatırı kalır diye Allah’ın yasak kıldığı hiçbir yasağı delmemeli, Allah’ın hatırını çocukların, eşin, dostun hatırından önde tutmalı ve hayatı ona göre düzenlemelidir.

Mümkün olduğu kadar çevremizdeki insanları bugünün yanlışından korumaya yönelik çaba harcamalı, sadece ben yapmıyorum dışardakiler bana ne dememelidir. Çünkü Allah u Teâla Ali İmran Suresinin 110 ayetinde: “Siz, insanların iyiliği için ortaya çıkarılmış en hayırlı ümmetsiniz; iyiliği emreder, kötülükten meneder ve Allah'a inanırsınız. Ehl-i kitap da inansaydı, elbet bu, kendileri için çok iyi olurdu. (Gerçi) içlerinde iman edenler var; (fakat) çoğu yoldan çıkmışlardır.” Buyrulmaktadır.

Aklımızı başımıza alalım. Bize hiçbir menfaati olmayan, bizden olmayan batı kültürünün dayatmalarına karşı uyanık olalım. Unutmayalım ki: Kim bir kavme benzemek isterse oda onlardandır.” Buyuran bir Peygamberin ümmetiyiz.

Milli ve dini kültürümüze evet derken bizden olmayanlara hayır diyelim. Hep birlikte sevgiye, saygıya, barışla ve huzura kavuşmak için çaba sarf edelim. Hem dünya hem de ahiret saadeti için İslam’ın çağrısına kulak verelim.

Yaşar TAŞKESEN

29.12.2014

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Yaşar Taşkesen - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Mihrap Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mihrap Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Mihrap Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Mihrap Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Sitemizde en çok hangi haberler ilginizi çekiyor?
Tüm anketler