İmam Alımı Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Diyanet İşleri Başkanlığı Sözleşmeli Kur'an Kursu Öğreticisi ve İmam Hatip alımı sözlü sınav sonuçları ne zaman açıklanacak. Sözleşmeli imamlık tercihleri ne zaman yapılacak?

Diyanet İşleri Başkanlığı 2018 yılına hızlı başladı. 9 Bin 500 kişilik sözleşmeli personel alımı için ilana çıkan Diyanet, sözlü sınav işlemlerini tamamladı. İlk etapta sözleşmeli müezzin kayyım adaylarının sözlü sınavları yapıldı. 30 Ocak 2018 tarihinde sözleşmeli müezzin alımı sözlü sınav sonuçlarını açıklayan Diyanet, adaylara 05.02.2018 tarihine kadar(5 günlük) tercih süresi verdi.

Daha sonra sözlü sınava alınan sözleşmeli Kur'an Kursu Öğreticileri ve İmam Hatipler için henüz sonuçlar açıklanmadı. Sözlü sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak eden birçok aday, haber sitemize mail yoluyla ulaşarak bizlerden bilgi talep ettiler. Konuyla ilgili resmi makamlardan net bir bilgi alamamış olsak ta, sınav sonuçlarının önümüzdeki hafta içinde açıklanmasını bekliyoruz.

9 Bin 500 sözleşmeli personel alımı için sözlü sınav yapan Diyanet, alınacak müezzin sayısı 500 olduğu için sınava onlardan başladı. Sayısı az olunca, sınav işlemlerinin tamamlanması ve sonuçları açıklanması hızlı oldu. Ancak 3 Bin Kur'an Kursu Öğreticisi ve 6 Bin İmam sınavlarının yapılmasının ve notların sisteme girilmesinin uzun sürmesi, sürecin uzamasına neden oldu kanaatindeyiz.

Merakla bekleyen binlerce adaya buradan seslenerek diyoruz ki; Birçoğunuz yıllarca atanmanın hayalini kurdu. Arzu ettiğiniz göreve ulaşmanıza belki de günler kaldı. Bu kadar heyecanlanmanız ve merak etmeniz çok doğal. Sizleri çok iyi anlıyor ve bir an önce mutlu haberi sizlerle paylaşmak istiyoruz. Biraz daha sabredin. ALLAH (c.c.) hakkımızda hayırlı olanı nasip etsin. Bu sınavda başarılı olamayan kardeşlerimiz de mahzun olmasın. Üzülmeyi ve gereksiz hayıflanmayı bir kenara bırakıp, yıl sonunda yapılacak 6 bin personel alımı için şimdiden hazırlanmaya başlamak en doğrusu olacaktır. ALLAH (c.c.) muvaffak eylesin.. (ÂMİN)

Atilla GÜNDOĞDUMihrap Haber Editörü

17 Şub 2018 - 02:01 - Diyanet


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Mihrap Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mihrap Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Mihrap Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Mihrap Haber değil haberi geçen ajanstır.


Anket Sitemizde en çok hangi haberler ilginizi çekiyor?
Tüm anketler