İlk Hac Kafilesi İstanbul'dan Yola Çıktı

2018 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı’nın organizasyonu ile hacca gidecek ilk kafile İstanbul’dan yola çıktı.

Türkiye’den yola çıkacak 158 kişilik ilk hacı kafilesi İstanbul Vali yardımcılarından Mehmet Ali Özyiğit ile İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz’ın katıldığı bir programla mukaddes topraklara uğurlandı.

Sabiha Gökçen Havalimanından yola çıkan hacı adayları için düzenlenen programa İstanbul Vali yardımcılarından Mehmet Ali Özyiğit, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz ve hacı adaylarının aileleri katıldı.

Programda bir konuşma yapan İstanbul Vali yardımcılarından Mehmet Ali Özyiğit, herkesin hacca gidemeyeceğini, yalnız davet edilenlerin gidebileceğini belirterek, giden hacı adaylarından ülkenin ve İslam aleminin geleceği için, riayete layık insanların görev başına gelerek insanlığın daha güzel günler yaşaması için dua etmelerini istedi.

İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz ise gazetecilere verdiği demeçte, gönderdikleri ilk kafilenin öncelikle Medine’ye giderek 10 gün kaldıktan sonra Mekke’ye geçeceklerini söyledi.

Hacı adaylarının Medine’de yapacakları en önemli işin Hazreti Peygamber'in kabrini ziyaret ederek salat ve selam vermeleri olduğunu belirten Yılmaz, hacı adaylarının Medine’de mümkün olduğunca beş vakit namazlarını cemaatle kılacaklarını söyledi.

Yılmaz, "Hacı adaylarımız öncelikle temettü haccı (hac ve umrenin bir arada yapılması) yapacaklar. Ardından hac vaktine kadar ihramsız olarak dolaşacaklar. Arefe günü tekrar hac için ihrama girerek haccın gereklerini yerine getirecekler." dedi.

Program İstanbul İl Müftüsü Hasan Kamil Yılmaz’ın duasıyla son buldu.(Nizamettin Aşkın- İLKHA)

18 Tem 2018 - 12:50 - Diyanet


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Mihrap Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mihrap Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Mihrap Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Mihrap Haber değil haberi geçen ajanstır.


Anket Sitemizde en çok hangi haberler ilginizi çekiyor?
Tüm anketler