İbadethaneye yardım vergiden düşecek

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, cami yapımları, tamir, bakım ve onarımlarının vergiden düşürülmesi için çalışma başlattıklarını söyledi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, cami yapımları, tamir, bakım ve onarımlarının vergiden düşürülmesi için çalışma başlattıklarını söyledi.

ÖMER ERTUĞRULYOZGATPartisinin il kongresine katılmak üzere Yozgat'a gelen Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, kongrenin ardından Hayır Sever İşadamı Erdoğan Akdağ tarafından Bozok Üniversitesi Kampus alanına yapılacak olan bin 500 kişilik caminin temel atma törenine katıldı. Burada bir konuşma yapan Bozdağ, "Yeryüzünde Allah'ın evidir, mabedidir, camiler ve bugün burada böylesi güzel bir eserin başlangıcın yapıyoruz. Umarız bitiminde de, ibadete alınmasında da birlikte oluruz. Erdoğan Bey'e ben teşekkür ediyorum. En büyüködülü kendisine Cenabı Allah nasip edecektir" dedi.Camilerin tamir, bakım ve onarım giderleri ile camilere yapılan bağışların vergiden düşürülmediğini belirten Bozdağ, "Ama okul ve hastane yaptığı zaman bunlarla ilgili vergi indirimlerinden istifade ediyorlardı. Şimdi hükümet olarak yeni bir adım daha atma karalı aldık. Bundan sonraki süreçte mabet inşa eden ve onun tamirine bakımına cebinden para harcayarak katkıda bulunan bütün hayırseverlerimiz bu yaptıkları harcamaları vergi matrahından ve vergi giderlerinden aşağı düşme imkanı getiriyoruz. Bu konudaönümüzdeki günlerde yasa tasarısı TBMM'sine sev edilecektir. Bu da bizim attığımız önemli bir adımdır. İnşallah bundan sonraki süreçte de Türkiye'nin ihtiyacı olan mabetlerin inşasında gayretlere ihtiyaç var. Çünkü bütün mabetlerin tamamı hayırsever insanlar tarafından ve onların gayretleriyle yapılıyor. Özellikle göç nedeniyle şehirler büyüyüp gelişirken mabet ihtiyacı da hat safhaya ulaşmış durumda yeni yerleşim yerlerinde bunun ihtiyacı yüksek hem bu ihtiyacın giderilmesinde katkıda bulunacak hem de bugayreti gösteren iş adamlarımıza hükümet olarak devlet olarak bizimde bir teşekkürümüz olmuş olacak" diye konuştu.

28 Nis 2012 - 16:36 - Diyanet


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Mihrap Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mihrap Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Mihrap Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Mihrap Haber değil haberi geçen ajanstır.


Anket Sitemizde en çok hangi haberler ilginizi çekiyor?
Tüm anketler