Covid-19 aşısı orucu bozar mı?

İTTİHADUL ULEMA Fetva Kurulu "Covid-19 aşısı orucu bozar mı?" sorusuna yanıt verdi. Fetvada, şu ifadelere yer verildi.

Fetva Kurulu, damardan veya kaslardan yapılan iğneler gıda içermeyip sadece tedavi amacıyla kullanılıyorsa orucun bozulmayacağını belirtti.

İTTİHADUL ULEMA Fetva Kurulu "Covid aşısı orucu bozar mı?" sorusuna yanıt verdi.

Fetvada, şu ifadelere yer verildi.

"Damardan veya kaslardan yapılan iğneler gıda içermeyip sadece tedavi amacıyla kullanılıyorsa oruç bozulmaz. Fakat yiyecek ve içeceğin yerini tutan gıda takviyeli iğneler orucu bozar. Salgın hastalıklara karşı kullanılan aşılar, hastalığa yakalanmadan önce kişinin bağışıklık kazanmasını sağlamaktadır. Dolayısıyla Hastalıklara karşı vücudun direncini arttıran bu aşılar gıda içermediği için oruca zarar vermez."

10 Nis 2021 - 10:58 - Dini


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Mihrap Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mihrap Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Mihrap Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Mihrap Haber değil haberi geçen ajanstır.

01

Nisa - Covid aşısı orucu bozar mı sorusuna cevap verilmeden önce covid aşısı helal midir sorusuna cevap verilmelidir

Zira içeriğinde ne olduğunu bilmediğimiz bir aşıyı yaptırmak, oruçluyken aşı olmaktan çok daha riskli ve önem arz eden bir konudur

Yanıtla . 2Beğen . 0Beğenme 10 Nisan 16:00

Anket Sitemizde en çok hangi haberler ilginizi çekiyor?
Tüm anketler