İstanbul'da beklenen deprem: 3 milyon kişi nasıl etkilenecek?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Marmara Bölgesi'ndeki potansiyel deprem tehlikesine yönelik yapılan son araştırmaların sonuçlarını paylaştı: 207 bin bina doğrudan tehdit altında!

207 Bin Yapı Tehlike Altında

İstanbul'un beklenen büyük deprem riskine dair son analizlerde alarmlı sonuçlar ortaya çıktı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökce'nin yaptığı açıklamaya göre; en kötü deprem senaryosunda İstanbul'da 207 bin yapının hasar görmesi muhtemel.

"En kötü senaryoya göre İstanbul'da Marmara Depremi'nde 207 bin yapı hasar görebilir. Bu durum, şehrimizin yaklaşık 3 milyon nüfusunu doğrudan etkileyecek."

1999 Gölcük Depremi'nin Hafızalardaki Yeri

17 Ağustos 1999'da yaşanan Gölcük depreminin üzerinden 24 yıl geçmesine rağmen, bu felaketin yaraları hala taze. Bu trajediden ders alınarak, İstanbul'un potansiyel deprem riskine dair tedbirlerin artırılması gerektiğine dikkat çekiliyor.

Deprem Dirençli Dönüşüm Planı

İstanbul'da deprem riskine karşı alınacak önlemler de sıralandı. Buğra Gökce'nin belirttiği gibi, deprem dirençli dönüşüm planı hayata geçirilmeye başlanacak. Bu plan dahilinde, zemin ve yapı stoğu bakımından en çok risk taşıyan bölgelerde depreme dayanıklı yapılaşmaya öncelik verilecek.

Halkın can ve mal güvenliğini korumak adına atılacak bu adımların, olası bir deprem felaketinin etkilerini en aza indireceği umuluyor.

20 Ağu 2023 - 05:59 İstanbul- Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Mihrap Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mihrap Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Mihrap Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Mihrap Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Sitemizde en çok hangi haberler ilginizi çekiyor?
Tüm anketler