Gecelerin En Hayırlısı İdrak Edildi

Mübarek Ramazan ayı içerisinde yer alan ve bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi tüm İslam âleminde olduğu gibi Adıyaman’da da ihya edildi.

Birçok cami, vakıf, dernek ve evde ihya edilen Kadir Gecesi'nde İslam âlemindeki sıkıntıların sona ermesi ve Müslümanlar arasında vahdetin sağlanması için dualar edildi.

Adıyaman Ulu Camii’nde İl Müftülüğü tarafından düzenlenen bir program ile ihya edilen Kadir Gecesi'nde caminin harim bölümüne sığmayan cemaat dışarıda sergilerin üzerinde namaz kılarak gecenin feyzinden istifade etmeye çalıştı.

Okunan Kur’an-ı Kerim, getirilen tekbir ve salavatların yanında, mevlit ve ezgiler ile cami cemaati duygusal anlar yaşadı. Kılınan teravih ve tespih namazlarından sonra yapılan dua ile günahların bağışlanması için af dilenildi. Gündüzü oruç ile geçiren Müslümanlar iftar ile birlikte camilere koşarak gecenin feyzinden yararlanmak için saflardaki yerini aldı.

“Kadir Gecesi Kader gecesidir”

Gecenin anlam ve önemi ile ilgili bir konuşma yapan İl Müftüsü Mehmet Taşçı, “Bu gece meleklerin en kıymetlisi, kitapların en kıymetlisini, Peygamberlerin en kıymetlisine, insanların en kıymetlisine, en kıymetli gecede getirmiştir. Bu geceye Rabbimiz bir ömür kadar değer veriyor. Bizler bu geceyi hakkı ile idrak ederek bu gecenin tüm güzelliklerinden faydalanmalıyız.” ifadelerini kullandı.

Bu geceyi sadece camilerde kılınan namaz ile sınırlı tutmamak gerektiğini vurgulayan Taşçı, "Evlerimize gittiğimizde sabaha kadar uyumamalıyız. Bu geceyi ibadet ile tevbe istiğfar ile geçirmeliyiz. Bu gece fırsat gecesidir. Bu gece her şeyi ile kadir kıymet gecesidir. Melekler yeryüzüne sağanak sağanak iner. Bu gecenin değerini ve kıymetini, sonunda elde edeceğimiz ecir ve mükâfatı Rabbimizden başka hiç kimsenin tasavvur edemeyeceği bir gecedir. Bu gece kader gecesidir. Rabbimiz bu gece kaderimizi tayin ediyor. Kıymet ve kadir bilmek anlamında bir gecedir. Kadir gecesinin bir anlamı da darlıktır. Yani melekler yeryüzüne öyle inerler ki yeryüzü daralır.” İfadelerini kullandı.

Camiye koşarak gelen çocuklar ise “gecenin feyzinden faydalanmak, namaz kılmak ve dua etmek için camiye geldiklerini” söyledi.(Cemil Özdaş-İLKHA)

10 Haz 2018 - 02:12 - Diyanet


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Mihrap Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mihrap Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Mihrap Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Mihrap Haber değil haberi geçen ajanstır.


Anket Sitemizde en çok hangi haberler ilginizi çekiyor?
Tüm anketler