Erdoğan: Golan'ın İşgaline İzin Vermeyiz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Golan Tepeleri'nin işgalinin meşrulaştırılmasına asla izin vermeyiz" açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Amerika Başkanı'nın, Golan tepeleriyle ilgili talihsiz açıklaması bölgeyi yeni bir krizin, yeni bir gerilimin eşiğine getirmiştir. Golan Tepeleri'nin işgalinin meşrulaştırılmasına asla izin vermeyiz." dedi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın "52 yılın ardından ABD için israilin Golan Tepeleri üzerindeki egemenliğini tam olarak tanımanın zamanı geldi." sözlerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan yanıt geldi.

Yeni Zelanda’daki cami saldırılarının ardından gerçekleştirilen İslam İşbirliği Teşkilatı Acil İcra Komitesi Toplantısı'nda konuşan Erdoğan, "İİT, üye sayısı olarak BM'den sonraki en büyük kurumdur. Filistin'in hak ve hukukunu savunmak bizim için çok önemlidir. Trump'ın Golan tepeleriyle ilgili talihsiz açıklaması bölgeyi yeni bir gerilimin eşiğine getirmiştir. Golan Tepeleri israilin işgali altında bulunmaktadır. Türkiye'nin ve İİT'nin böyle hassas bir meselede sessiz kalması düşünülemez. Golan Tepeleri'nin işgalinin meşrulaştırılmasına asla izin vermeyiz, veremeyiz. " açıklamasını yaptı.(İLKHA)

22 Mar 2019 - 11:40 -


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Mihrap Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mihrap Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Mihrap Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Mihrap Haber değil haberi geçen ajanstır.


Anket Sitemizde en çok hangi haberler ilginizi çekiyor?
Tüm anketler