Emniyet, personelini performansının artırması için teşvik edecek

"Emniyet Genel Müdürlüğü Kurum İçi Bireysel Performans Değerlendirme Yönetmeliği" Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

"Emniyet Genel Müdürlüğü Kurum İçi Bireysel Performans Değerlendirme Yönetmeliği" Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmelik, Emniyet Teşkilatı kadrolarında çalışan personele yönelik kurum içi bireysel performans değerlendirme sisteminin uygulanmasına ilişkin usul ve esasların düzenlenmesi amacıyla hazırlandı.Personelin değerlendirilmesinde; performans görüşmeleri, amirlerinin değerlendirmeleri, performans ölçütleri (işin gerekleri), görev yaptığı diğer amirlerin olumlu ve olumsuz performans kayıtları, eğitim, atış ve fiziki yeterlilik performansları göz önünde bulunduruldu.Personeli değerlendiren amir ile personel arasında personelin performansı hakkında Performans Görüşmesi yapılacak. Değerlendirme sürecinde gerçekleştirilecek bu görüşmelerde personelin performansının geliştirilebilmesine yönelik geribildirimlerde bulunularak, personelin kendini geliştirmesi konusunda rehberlik edilecek.Performans değerlendirme sisteminde temel amaçlardan birisi de personelin performansını geliştirmesi olduğundan sistemde eğitim performansı ayrıca düzenlendi. Böylece, personelin kendisini sürekli geliştirmesi ve performansını artırması teşvik edilecek."ÇOK BOYUTLU, GELİŞTİRME ODAKLI VE DİNAMİK BİR SİSTEM OLARAK TASARLANDI"Emniyet Genel Müdürlüğü Performans Değerlendirme Sistemi, yıl boyu olumlu-olumsuz kayıtların tutulduğu performans gözlem ve takip formu ile personelin sadece yılsonu performansının değil, yıl boyunca yaptığı olumlu ve olumsuz çalışmaların değerlendirildiği, çok boyutlu, geliştirme odaklı ve dinamik bir sistem olarak tasarlandı. Sistemde, personelin değerlendirilmesinde kullanılan performans ölçütleri objektif ve şeffaf olarak belirlendi.

Performans değerlendirmesine yönelik tüm iş ve işlemler, elektronik ortamda yürütülecek ve performans değerlendirme puanı ile personelin değerlendirileceği performans değerlendirme formu sonucu, elektronik ortamda personelin bilgisine sunulacak. Bu sistemde, takip formuna olumlu-olumsuz bir kayıt girilmemesi durumunda, personele çok iyi veya yetersiz performans değerlendirme puanı verilemeyecek.Performans değerlendirme sonuçları hizmet gerekleri yanında, personelin başarı, yeterlilik ve ehliyetlerinin tespitinde, performansının geliştirilmesinde, kıdem sırasının tespitinde, rütbe terfiinde, görevde yükselmesinde, asli memurluğa atanmasında, branş işlemlerinde, eğitim ihtiyaçlarının belirlenmesi ve eğitiminde, ödüllendirilmesinde, istihdamında ve görev yeri değişikliğinde kullanılacak.

05 Tem 2012 - 14:38 -


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Mihrap Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mihrap Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Mihrap Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Mihrap Haber değil haberi geçen ajanstır.


Anket Sitemizde en çok hangi haberler ilginizi çekiyor?
Tüm anketler