Diyanet'ten Son Dakika Basın Açıklaması

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın Mardin Hacı İsmail Kaya Camii’nde sabah namazı buluşmasında yaptığı konuşmayla ilgili basın açıklaması.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın Mardin Hacı İsmail Kaya Camii’nde sabah namazı buluşmasında yaptığı konuşmayla ilgili basın açıklaması.

7 Aralık 2018 Cuma günü Mardin İsmail Kaya Camii’inde gençlerle sabah namazı buluşması gerçekleştirilmiş, Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş namaz sonrası yaptığı konuşmada Kur'an ile yaşamanın öneminden bahsetmiştir. Konuşmada Peygamberimizin “Bir topluluk Kur’an'ı okuyup aralarında müzakere etmek üzere bir araya geldiklerinde, üzerlerine huzur iner ve Allah'ın rahmeti onları kuşatır. Melekler de rahmet kanatlarını gererler.” (Müslim, Zikir, 38) hadis-i şerifini zikretmiş ve Zuhruf Suresinin 36. ayetini okumuştur. Zuhruf suresi 36. ayet şöyledir: "Kim Rahman'ın zikrini (Kur'an'ı) görmezlikten gelirse, Biz onun başına bir şeytan sararız. Artık o, onun ayrılmaz dostu olur.”

Bir cami sohbetinde ayet-i kerimeyi delil göstererek Müslümanları Kur’an’ı okumaya, anlamaya ve yaşamaya davet edip, şeytanın tuzaklarına düşmekten, hak ve hakikat yolundan ayrılmaktan, terör ve şiddete bulaşmaktan korunmaları için uyarmak son derece tabiî bir durumdur.

Konunun, her biri masum birer melek ve en değerli emanetimiz olan çocuklarımızla ilişkilendirilmesi ise kabul edilemez. Başkanlığımızın “çocuklarımıza yönelik eğitim çalışmaları da dahil olmak üzere” bütün faaliyetlerinde dinimiz rahmet ve adalet ekseninde anlatılmakta, Kur'an'a dost nesiller yetiştirilmesi için korku değil sevgi dili kullanılmaktadır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI

11 Ara 2018 - 11:53 - Diyanet


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Mihrap Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mihrap Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Mihrap Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Mihrap Haber değil haberi geçen ajanstır.


Anket Sitemizde en çok hangi haberler ilginizi çekiyor?
Tüm anketler