Diyanet'ten Şehit Fatma Avlar'ın Evine Ziyaret

Diyanet İşler Başkanı Ali Erbaş, PYD/PKK'lı teröristlerce atılan roketin evlerine isabet etmesi sonucu hayatını kaybeden Fatma Avlar'ın Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Diyanet İşler Başkanı Ali Erbaş, PYD/PKK'lı teröristlerce atılan roketin evlerine isabet etmesi sonucu 17 yaşında hayatını kaybeden Fatma Avlar'ın, Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki ailesini ziyaret etti.

Avlar'ın Gültepe Mahallesi'nde yaşayan ailesinin evine giden Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, baba Ahmet ve anne Döne Avlar'a taziyelerini ileterek, “Fatma kızımız şehit olarak ölümü tattı. Cenabı Hak şehitliğini makbul, mebrur eylesin inşallah. Sizlere sabır versin, başınız sağolsun” dedi.

Konuşmasında şehitliğin önemine değinen Başkan Erbaş, "Bazı insanlar kaza ile ölüyor, bazıları yatağında hastalıkla ölüyor, bazıları da şehit olarak bu ölümü tadıyor. Milletimiz önemli bir imtihan veriyor. Hepimiz birlikte bu imtihanı sabırla ve kararlılıkla başaracağız inşallah. Askerimiz cephede bütün gücüyle gerekeni yapıyor” diye konuştu.

Hiçbir gücün ülkemizi sindiremeyeceğini vurgulayan Başkan Erbaş, "Bizim yüreklerimiz, sinelerimiz milletimiz için ordumuz için ezanımız, bayrağımız için toplu vuruyor. Toplu vurduğu sürece de hiçbir güç bizi sindiremeyecek. Cenabı Hak zaferi bize nasip edecek. İnşallah bu mücadeleden biz başarıyla çıkacağız" şeklinde konuştu.

Baba Ahmet Avlar ise, "Allah vatanımıza milletimize zeval vermesin. Ezanlarımız susmasın, bayraklarımız hep dalgalansın Rabbimizden tek dileğimiz budur" diye konuştu.

Başkan Erbaş, baba Avlar’a Kur’an-ı Kerim ve Türk bayrağı hediye etti.

Taziye’de Başkan Erbaş’a Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Osman Tıraşçı, Reyhanlı Kaymakamı Fatih Çobanoğlu ve Diyanet’in üst düzey yöneticileri eşlik etti.

18 Şub 2018 - 02:40 - Diyanet


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Mihrap Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mihrap Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Mihrap Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Mihrap Haber değil haberi geçen ajanstır.


Anket Sitemizde en çok hangi haberler ilginizi çekiyor?
Tüm anketler