Diyanet'ten Aşere Takrib Kursu Duyurusu

Diyanet İşleri Başkanlığı, Kur'an kursu öğreticisi, imam hatip ve müezzin kayyımlara yönelik "Aşere Takrib Hizmet İçi Eğitim Kursu" düzenleyecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı;Kur’an-ı Kerim’i usulüne uygun, doğru ve güzel okumalarını sağlamak, kıraat ilminde bilgi ve becerilerini geliştirmek, Aşere Takrib alanında etkin ve yeterli hale gelerek uzmanlaşmalarını temin etmek amacıylaKur'an kursu öğreticisi, imam hatip ve müezzin kayyımlara yönelik"Aşere Takrib Hizmet İçi Eğitim Kursu" düzenleyecek.

2019 yılı içerisinde İstanbul Pendik Haseki Dini Yüksek İhtisas Merkezi'nde düzenlenecek kursa katılacak adaylar, Diyanet İşleri Başkanlığınca gerçekleştirilecek sınavın sonucunda belirlenecek.

İşte Diyanet İşleri Başkanlığıncayapılan Aşere Takrib Sınav Duyurusu:

Başkanlığımızca, Kur’an kursu öğreticisi, imam-hatip ve müezzin-kayyım unvanlarında görevli personelin, özellikle Kur’an-ı Kerim’i usulüne uygun, doğru ve güzel okumalarını sağlamak, kıraat ilminde bilgi ve becerilerini geliştirmek, Aşere Takrib alanında etkin ve yeterli hale gelerek uzmanlaşmalarını temin etmek amacıyla 2019 yılı içerisinde İstanbul Pendik Haseki Dini Yüksek İhtisas Merkezinde “Aşere Takrib Hizmet İçi Eğitim Kursu” düzenlenecektir.

Söz konusu kursa erkek görevliler arasından yapılacak sınavla 20 kursiyer alınacak, müracaatlar alındıktan sonra sınav safahatı ayrıca duyurulacaktır.

I. ADAYLARDA ARANAN ŞARTLAR:

Son başvuru tarihi itibariyle (14 Aralık 2018)

a. Başkanlık teşkilatında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü Maddesinin (A) bendi statüsünde kadrolu devlet memuru olarak çalışıyor olmak,

b. Askerliğini yapmış olmak,

c. Memuriyette adaylığı kaldırılmış olmak,

d. Dört yıllık dini yükseköğrenim mezunu olmak,

e. Halen uzun süreli yurtdışı görevinde bulunmamak,

f. Başkanlıkça düzenlenen uzun süreli ihtisas kursu kursiyeri ya da mezunu olmamak,

h. Son 3 yıl içerisinde kınama ve üzeri disiplin cezası almamış olmak,

ı. Hafız olmak,

j. 01 Ocak 1979 ve sonraki tarihlerde doğmuş olmak.

II. BAŞVURU, SINAV İŞLEMLERİ ve DİĞER HUSUSLAR

A. BAŞVURU:

Adaylar;

a. Nüfus cüzdanı fotokopisini,

b. Dini yüksek öğrenim diploma veya mezuniyet belgesi tasdikli suretini, (diploma yabancı bir ülkeden alınmışsa YÖK’ten alınacak denklik belgesinin tasdikli suretini)

c. Sınava katılmak istediklerine dair dilekçelerini, Bağlı bulundukları Merkez Birim, Müftülük, Dini Yüksek İhtisas/Eğitim Merkezi Müdürlüklerine en geç 14 Aralık 2018 tarihi mesai bitimine kadar teslim edeceklerdir.

B. SINAV İŞLEMLERİ:

a. Sınav başvurularında, DİBBYS (EHYS)'de açılan İstanbul Pendik Haseki Dini Yüksek İhtisas Merkezi "Aşere Takrib Kursu" modülüne giriş işlemleri il yöneticileri tarafından yapılacaktır.

b. Sınav giriş bilgileri DİBBYS (EHYS)'de açılan İstanbul Pendik Haseki Dini Yüksek İhtisas Merkezi "Aşere Takrib Kursu" bölümünden açıklanacaktır.

c. Adaylar sınava gelirken; T.C. kimlik numarasının yer aldığı bir belgeyi (nüfus cüzdanı, pasaport veya ehliyet) yanlarında bulunduracaklardır.

C. DİĞER HUSUSLAR:

a. Gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilen adayların başvuru ve sınavları geçersiz sayılacak, kursa katılmış olmaları halinde kursla ilişikleri kesilecek ve haklarında yasal işlem başlatılacaktır.

b. Sınav ve sonuçlarla ilgili Başkanlığımızın internet sitesinden yapılan tüm duyurular tebligat sayılacaktır. Adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

c. Bu ilandaki şartlar, sadece bu sınav ve sınava bağlı işlemlerle ilgilidir. Bundan sonraki sınavlar için müktesep teşkil etmeyecektir.

d. Sınav sonucunda kursa katılmaya hak kazanan adaylar; Dini yüksek öğrenim diploma veya mezuniyet belgesinin tasdikli suretini, (diploma yabancı bir ülkeden alınmışsa YÖK’ten alınacak denklik belgesinin tasdikli suretini) kendilerine bildirilecek tarihe kadar Başkanlığımıza göndereceklerdir.

e. Kursa katılmaya hak kazanan adaylar, kursa alınacakları Müdürlük emrine tayin edileceklerdir.

f. Kursu başarıyla bitirenler ile herhangi bir sebeple kursla ilişiği kesilenler Başkanlıkça verilecek göreve gitmekle yükümlü olacaklardır.

III. SINAV KONULARI:

a. Kur’an-ı Kerim: Meal ve Tecvit,

b. Arapça,

c. Temel İslam Bilimleri,

d. Genel Kültür.

16 Kas 2018 - 18:44 - Diyanet


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Mihrap Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mihrap Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Mihrap Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Mihrap Haber değil haberi geçen ajanstır.


Anket Sitemizde en çok hangi haberler ilginizi çekiyor?
Tüm anketler