Diyanet'te Ek Ders Kesintisi Yapılıyor

Resmi toplantılara katıldığı için diğer hiçbir kurumda ek ders kesintisi yapılmazken, Diyanet İşleri Başkanlığında ek ders kesintisi yapılması eleştirilere konu oldu.

Kamu personeli tarafından, bizlere intikal ettirildiğinde, cevaplamakta en çok zorlandığımız husus, farklı uygulamalardır.

Bu yazının konusu da, bu türdendir.

Bilindiği üzere eğitimcilere verilen derslerin bir kısmı aylık karşılığı bir kısmı ise ek ders karşılığı verilmektedir. MEB'de, Diyanet İşleri Başkanlığında, Emniyette, adalet Bakanlığında, uygulama bu şekildedir.

Öğretmenlerin, ders ve ek ders saatlerine ilişkin esasların uygulama dayanağını, Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan, "Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar" oluşturmaktadır.

Kuran Kursu Öğreticilerinin ders ve ve ek ders saatlerine ilişkin esasların uygulama dayanağını ise yine Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan, "Diyanet İşleri Başkanlığınca Düzenlenen Eğitim Faaliyetlerinde Uygulanacak Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar", oluşturmaktadır.

Diyanet esaslarında, ek derslerin fiilen yapılma koşulu bulunmaktadır. MEB esaslarında ise ek derslerin yapılmasa dahi, yapılmış sayılacağı haller başlıklı ayrıksı bir maddesi bulunmaktadır. MEB esaslarındaki maddeye göre, öğretmen MEB'in düzenleyeceği toplantı veya seminer türü faaliyetlere katıldığında ek dersin kesilmeyeceği açık olarak hükme bağlanmıştır. Aynı hükmün benzerleri, Emniyet ve Adalet Bakanlığı esaslarında yer almaktadır. Ancak, benzer bir hüküm Diyanet esaslarında yer almadığı için, öğretici katılmasının zorunlu olduğu Diyanet toplantısına katıldığında, ek dersi kesilmektedir.

İki farklı uygulama...

Kuran Kursu Öğreticileri haklı olarak uygulama farklılığının giderilmesini, toplantı da olsa yine Diyanet'in tevdi ettiği görevin yerine getirileceğini belirterek, MEB, Emniyet veya Adalet Bakanlığı esaslarında yer alan "Ek dersin yapılmış sayılacağı haller" başlıklı bir bölümün Diyanet yönetmeliğine eklenmesini istemektedir.

Diyanet Yönetmeliğinde yer alan hüküm

"Ek ders birim ücreti ve görevin fiilen yapılmasıMADDE 11 - .. (2) Bu Karar kapsamındaki personele ek ders ücreti ödenebilmesi için, ek ders görevinin fiilen yapılmış olması şarttır. Ek ders ödemelerinden harcama yetkilisi, ödeme emri belgesini düzenleyen gerçekleştirme görevlisi ve bu Kararda belirtilen usul ve esaslar çerçevesinde ek ders görevinin gerçekleştiğine ilişkin belgeyi düzenleyen ve onaylayan diğer gerçekleştirme görevlileri müteselsilen sorumludur."

Kaynak: Memular.Net

01 May 2017 - 13:37 - Diyanet


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Mihrap Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mihrap Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Mihrap Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Mihrap Haber değil haberi geçen ajanstır.


Anket Sitemizde en çok hangi haberler ilginizi çekiyor?
Tüm anketler