Diyanet'in Çalışmaları Umut Veriyor

Diyanet Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hamdullah Silindir, Diyanet İşleri Başkanlığının son zamanlar da yaptığı çalışmaların umut verici olduğunu söyledi.

Diyanet Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hamdullah Silindir, Diyanet İşleri Başkanlığının son zamanlar da yaptığı çalışmaların umut verici olduğunu söyledi.

Kadın, erkek ve gençlerin camiyle buluşmalarını sağlamak için yürütülen çalışmaların önemli olduğunu ve bu çalışmaların aynı zaman da kültürel boyutlarıyla da dikkat çektiğini belirten Silindir, yaptığı yazılı açıklama da şu ifadelere yer verdi: “Bilindiği gibi her yıl yaz Kur’an kursları düzenleniyor. Çocuklar, ailelerinden alamadıkları Kur’an, Siyer, ibadet ve dini bilgileri öğreniyor, aynı zaman da ahlaki bilgilerle donatılıyor. Bu vesileyle çocuklarımız camiyle tanışmış oluyor. Daha küçük yaşlardan itibaren camiyle buluşmak, çocukların yaşantılarına olumlu etkiler yapıyor.

Camiye hiç gitmeyen ve ibadetlerini yerine getirmeyen insanların ahlaki olarak yozlaştığı bir gerçek… Bu tür insanların aile içinde saygı, sevgi, hoşgörü, aile birliğinin korunması ve dayanışmasına yönelik duygularının yozlaştığı, aynı zaman da bencil davranışlarıyla sosyal çevreden uzaklaştığı her zaman görülebilmektedir. Dolayısıyla Diyanet İşleri Başkanlığınca yürütülen camii buluşmaları etkinliklerini önemsiyoruz. Kadın, erkek, genç ve çocukların camiyle buluşmaları toplumun ahlaki çöküntüden kurtulması için bir araçtır. Toplumu her türlü huzursuzluk ve ahlaksızlık batağından kurtarmaya yönelik bu tür çalışmaların desteklenmesi gerekir. Bu tür çalışmalar, karanlığı aydınlatacak, geleceğimize ışık olacak çalışmalardır.

Manevi huzur, sağlıklı toplum oluşmasına katkı sağlayacaktır. İman, Allah’ı tanımak ve O’na koşulsuz teslimiyetle mümkündür. Hz. Peygamber’in yolundan gitmenin insana kazandıracağı maddi ve manevi yücelik ister kadın, ister erkek, ister genç, isterse çocuk olsun, güzel ahlakla donatılmış olarak gelişmek, büyümek, yaşamak ve sosyal hayatın işlevine katılmak şüphesiz mutluluğu, huzuru ve başarıyı etkileyecek ve toplum olarak yüceleceğiz.

Cemaat kavramı, toplumun birlik, beraberlik ve dayanışma duygularının gelişmesini sağlar. Camiyle buluşma bu nokta da önemlidir. Dini hayatın öğrenilmesi, toplumun huzuru için gereklidir. Dini ve ahlaki yaşantısıyla örnek olan fertler, aile kurumunun ayakta kalmasını sağlarken, aynı zaman da sağlıklı toplum oluşmasını da sağlamış olurlar. Bu nedenlerle Diyanet gibi bir kurumun varlığı, toplumumuza gelecek için ümit vaat etmektedir.

“Mescitler evimdir,” diye buyuran Allah’ın huzurunda gönül ferahlığı yaşayan ve her türlü dünyevi sıkıntıyı bir tarafa bırakan insanların camiyle buluşmaları insan hayatına güzellikler katar. Başta ailesi olmak üzere, çevresine ve içinde yaşadığı topluma yaşantısıyla örnek olur. Bu nedenle cami buluşmalarının önemi topluma iyi anlatılmalı ve benimsetilmelidir.”

17 Eki 2018 - 20:20 - Diyanet


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Mihrap Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mihrap Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Mihrap Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Mihrap Haber değil haberi geçen ajanstır.


Anket Sitemizde en çok hangi haberler ilginizi çekiyor?
Tüm anketler