Diyanet ve Maarif Vakfı İşbirliği Yapacak

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) ile Türkiye Maarif Vakfı (TMV), dini istismar eden FETÖ ve benzeri örgütlerle beraber mücadele edecek.

diyanet-ve-maarif-vakfi-isbirligi-yapacak.JPG
Haber albümü için resme tıklayın

Türkiye Diyanet Vakfı ile Türkiye Maarif Vakfı arasında eğitim ve kültür faaliyetleri konularında iş birliği yapılmasına ilişkin protokol imzalandı.

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) ile Türkiye Maarif Vakfı (TMV) arasında, dini istismar eden yapılarla mücadele, eğitim ve kültür faaliyetleri konularında iş birliği yapılmasına ilişkin iş birliği protokolü imzalandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Diyanet İşleri Başkanı ve TDV Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Türkiye Diyanet Vakfı ve Türkiye Maarif Vakfı hem yurt içinde hem de yurt dışında bütün insanların çocuklarına eğitim verme noktasında güçlerini birleştirecektir." dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığınca yurt dışında her yıl din hizmetleri konferanslarının yapıldığını ifade eden Erbaş, bu çalışmalarda FETÖ ve benzeri dini istismar eden örgütlerle mücadeleye önem verildiğini söyledi.

Türkiye Diyanet Vakfı ve Türkiye Maarif Vakfı hem yurt içinde hem de yurt dışında bütün insanların çocuklarına eğitim verme noktasında güçlerini birleştireceğini belirten Erbaş, protokolün hayırlara vesile olmasını diledi.

TMV Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün ise protokolle kurumların birikimlerinin paylaşımı noktasında önemli bir iş birliği yapıldığını ifade etti.

FETÖ ve benzeri gruplarla mücadele etmenin en efektif yolunun sahayı boş bırakmamak olduğunu belirten Akgün, "Bu iş birliğiyle insanların ihtiyaç duyduğu mesajı doğru kanallar ve doğru yöntemlerle götürerek, Türkiye'nin temsil ettiği değerleri yurt dışında daha doğru bir şekilde temsil edeceğiz." dedi.

İmza töreninde, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Selim Argun, Dış İlişkiler Genel Müdürü Erdal Atalay, Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç, TDV Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı İlyas Serenli, TMV’nin üst düzey yöneticileri hazır bulundu.(İLKHA)

15 Oca 2019 - 20:51 - Diyanet


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Mihrap Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mihrap Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Mihrap Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Mihrap Haber değil haberi geçen ajanstır.


Anket Sitemizde en çok hangi haberler ilginizi çekiyor?
Tüm anketler