Diyanet Vakfı'ndan Önemli Uyarı!

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), vakfın adını kullanıp bağış talep etmek için telefonla arayarak, kargo göndererek veya ürün satışı yaparak dolandırıcılık yapanlara karşı vatandaşları uyardı.

Halkımızın yardım duygularını sömürmek isteyen art niyetli kişiler, şimdilerde de Türkiye Diyanet Vakfı'nın adınıkullanmaya başladılar. Kurban bayramlarındaDiyanet Vakfı adına deri toplayan, kurdukları kreş veya pansiyonları vakfı bağlı Kur'an kurslarıymış gibi göstererek halktan zekat, sadaka ve bağış toplayan kişilerle birçok defa karşılaşmışsınızdır.

Şimdilerde ise daha farklı bir yöntem deneyen dolandırıcılar, halkımızın yardım duygularını sömürmeye devam ediyor. Konuyla ilgili gelen bilgiler üzerine, Türkiye Diyanet Vakfı vatandaşlara dolandırıcılara karşı uyardı. Vakfın resmi internet sitesinden yapılan açıklama şöyle denildi;

TÜRKİYEDİYANET VAKFI

Kamu yararına çalışan bir sivil toplum kuruluşu olan Türkiye Diyanet Vakfı, bütün kampanyalarını yasal mevzuat çerçevesinde sürdürmekte ve bu kapsamda online bağış, SMS ile Genel Merkez ve şubelerimiz aracılığıyla makbuz karşılığı bağış kabul edilmektedir.

Vakfımızın düzenlediği kampanyalara ilişkin kurumsal bilgi, hesap numaraları ve bağış yöntemleri https://bagis.tdv.org adresinde yer almaktadır. Kurumsal SMS numaralarımız ise“Genel Bağış” için 5601,“Hediyem Kur'an Olsun” projesi için 4333'tür.

Türkiye Diyanet Vakfı'nın vatandaşları telefonla arayarak, herhangi bir amaçla yardım toplama gibi bir talebi veya bağış yöntemi yoktur.

Telefonla arayarak, kargo göndererek ve ürün satışı yaparak sizlerden Vakfımız adına bağış talep edenlere itibar etmeyiniz. Vakfımız ve görevlileri tarafından vatandaşlardan bu gibi taleplerde bulunulması asla söz konusu değildir. Bu tür yardım taleplerine itibar edilmemesi ve böyle durumlarla karşılaşılması halinde, aranılan telefon numarası ile gerekli bilgilerin emniyet birimleri ve Vakfımıza bildirilmesi rica olunur.

Bağışlarınızı, kurumsal banka hesaplarımız, online bağış sayfamız, kurumsal SMS numaralarımız ve şubelerimizden yapabilirsiniz.

Saygılarımızla.

TÜRKİYE DİYANET VAKFI

17 Şub 2018 - 11:25 - Diyanet


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Mihrap Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mihrap Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Mihrap Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Mihrap Haber değil haberi geçen ajanstır.


Anket Sitemizde en çok hangi haberler ilginizi çekiyor?
Tüm anketler