Diyanet Vakfı'ndan “Birlikte Yaşama Ahlakı” Sempozyumu

Türkiye Diyanet Vakfı, 4. Uluslararası Öğrenci Sempozyumu kapsamında “Birlikte Yaşama Ahlakı ve Kültürü” başlıklı uluslararası sempozyum düzenliyor.

Türkiye Diyanet Vakfı, 4. Uluslararası Öğrenci Sempozyumu kapsamında “Birlikte Yaşama Ahlakı ve Kültürü” başlıklı uluslararası sempozyum düzenliyor.

Gerçekleştirdiği eğitim faaliyetleriyle ülkemizde ve İslam dünyasında İslami ilimler alanında ilmi araştırmalar için insan kaynağı yetiştirilmesine katkıda bulunan Türkiye Diyanet Vakfı, bu kapsamda başlattığı Uluslararası Öğrenci Sempozyumlarını sürdürüyor.

Bu yıl dördüncüsü düzenlenecek olan sempozyum, 27-29 Nisan 2018 tarihleri arasında Kayseri’de gerçekleştirilecek.

Türkiye Diyanet Vakfı desteğiyle Türkiye’de eğitim gören uluslararası öğrenciler ile ülkemizdeki öğrenciler arasında kültürel zenginlik anlamında bilgi paylaşımı ve ortak bilimsel çalışmalar gerçekleştirmek amacıyla başlatılan sempozyumun bu yılki teması, “Birlikte Yaşama Ahlakı ve Kültürü” olacak.

İslam medeniyetinde birlikte yaşama kültürü, tarihteki örnekler, İslam coğrafyasındaki uygulamaların yanı sıra bu çerçevede karşılaşılan zorluklar ve pek çok konunun masaya yatırılacağı sempozyumda birlikte yaşama kültürünün bugüne kadarki en önemli sembolü olan Filistin ve Kudüs de sempozyumun önemli konu başlıkları arasında yer alacak.

İlki 2014 yılında Bursa’da düzenlenen Uluslararası Öğrenci Sempozyumunun dördüncüsü, Kayseri Erciyes Üniversitesi, Kayseri İl Müftülüğü ve TDV Kayseri Şubesi işbirliğiyle düzenlenecek.

Sempozyumun bilim kurulunda ise başta Diyanet İşleri Başkanı ve Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş olmak üzere 9 farklı üniversiteden 31 akademisyen yer alıyor.

Türkiye Diyanet Vakfı burslusu lisans ve lisansüstü öğrenciler başta olmak üzere yurt içi ve yurt dışından öğrencilerin katılarak tebliğlerini sunacakları sempozyumun başvuruları[email protected] adresinden yapılabiliyor. Başvurular16 Şubat 2018tarihine kadar devam edecek.

4. TDV Uluslararası Öğrenci Sempozyumu hakkında detaylı bilgi isewww.tdv.orgadresinden alınabilir.

Sempozyumda sunulacak bildiriler daha sonra kitaplaştırılarak kültür hayatına kazandırılacak.

16 Oca 2018 - 21:34 - Diyanet


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Mihrap Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mihrap Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Mihrap Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Mihrap Haber değil haberi geçen ajanstır.


Anket Sitemizde en çok hangi haberler ilginizi çekiyor?
Tüm anketler