Diyanet Vakfı Üsküp'e Cami Yapıyor

Makedonya İslam Birliği ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından Makedonya'nın başkenti Üsküp'te inşa edilecek Tophane Merkez Camisi'nin temeli atıldı.

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından Makedonya'nın başkenti Üsküp'te inşa edilecek Tophane Merkez Camisi'nin temeli atıldı. Proje, TDV, Makedonya İslam Birliği (Diyanet İşleri Başkanlığı) ve Üsküp'ün Çayır Belediyesi iş birliğinde yürütülecek.

Kur'an-ı Kerim tilavetiylebaşlayan törende konuşanDiyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Yüksel Salman,camilerin başlangıçtan bugüne kadarMüslüman toplumlarda toplumun ruhen temizlenmesinde ve gönüllerin kaynaşmasında merkezi bir role sahip olduğunu vurguladı.

CamilerinAsr-ı Saadet'ten bu yana daima güvenin, kardeşliğin, yardımlaşmanın ve dayanışmanın adresleri olduğunudile getiren Salman, "Fakir ve kimsesizler onun etrafındaki aşevlerinde hayata tutunmuşlardır. Hastalar onun etrafındaki şifahanelerde tedavi görmüşlerdir. Yine onun etrafındaki ilim ve irfan merkezleri gönüllerimizi, kalplerimizi ve zihinlerimizi aydınlatmıştır tarih boyunca." ifadelerini kullandı.

Camilerin ibadet merkezi olmalarının yanı sıra hak ve adaletin, güzellik ve merhametin, sevgi ve saygının da öğretildiği merkezler olduğuna dikkati çekenSalman, ezanların özgürlüğün ve bağımsızlığın sembolü olduğunu söyledi.

Salman, "İnanıyoruz ki bu temeli atılan mabed, aynı duyguları hisseden ve aynı inancı taşıyan iki ülke insanının kalbi muhabbetlerini arttıracağı gibi Türkiye Cumhuriyeti ile Makedonya arasındaki kardeşlik ve dostluk bağlarının güçlenmesinde, sağlamlaşmasında ve ileri adımlara taşınmasında da önemli bir basamak olacaktır." şeklinde konuştu.

Makedonyaİslam Birliği Başkanı Süleyman Recebi ise caminin temelinin atıldığıbugün, herkesin gururlu ve mutlu hissetmesi gerektiğini belirterek, camileridinin, dini ve milli kimliğin korunduğu yerler olarak nitelendirdi.

Cami için yer vakfedenlerin önemine işaret eden Recebi, "Allah'ın evliyalarından biri de yerlerini camilere vakfedendir, caminin inşasına destek olandır, bir camiyi tamamlayandır." dedi.

Çayır Belediye BaşkanıMeciti decaminin yapımında emeği geçen Makedonya İslam Birliği ve TDV'yeteşekkür ederek, temeli atılan caminin ülkedeki en önemli camilerden biri olacağını belirtti.

Protokol konuşmalarının ardından dua ve tekbirler eşliğinde caminin temeli atıldı.

Tophane Merkez Camisi'nde, ibadet alanının yanı sıra Kur'an kursları, konferans salonları, yemekhane, şadırvanlar, kapalı otopark ve idari bina da yer alacak.

Temel atma törenine, Makedonyaİslam Birliği Başkanı Süleyman Recebi, AK Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge, ÇayırBelediye Başkanı İzet Meciti, Türkiye'nin Üsküp Büyükelçiliği Müsteşarı Murat Sümer, ülkedeki Türk kurumlarınıntemsilcileri ve diğer konuklar katıldı.

21 Eyl 2017 - 22:12 - Diyanet


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Mihrap Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mihrap Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Mihrap Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Mihrap Haber değil haberi geçen ajanstır.


Anket Sitemizde en çok hangi haberler ilginizi çekiyor?
Tüm anketler