Diyanet Vakfı İdlib'de 100 çadır kurdu

Hama’da şiddetini artıran bombardımandan kaçarak İdlib’e gelen aileler için barınma ve insani yardım çalışmalarını sürdüren Türkiye Diyanet Vakfı, hava saldırıları nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan ailelerin barınması için İdlib’in kuzeyinde 1.0

Suriye’de iç savaşın başladığı ilk andan bu yana bölgede yardım çalışmalarını sürdüren Türkiye Diyanet Vakfı, rejimin Hama’ya yaptığı hava saldırıları ve yoğun bombardımandan kaçan ailelere de yardım elini uzattı.

Hama ve İdlib'e yönelik yoğun bombardıman nedeniyle yüzbinlerce Suriyeli yollara düşerken, Türkiye Diyanet Vakfı da yeni bir göç dalgasının başladığı bölgede çalışmalarına hız verdi.

Hama’da şiddetini artıran bombardımandan kaçarak İdlib’e gelen aileler için barınma ve insani yardım çalışmalarını sürdüren Türkiye Diyanet Vakfı, hava saldırıları nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan ailelerin barınması için İdlib’in kuzeyinde 1.000 çadır kurdu.

TDV Suriye Koordinatörü Mahmut Temelli, Hama’daki saldırılardan kaçarak İdlib’e gelen 27 bin ailenin olduğunu, barınma alanında ihtiyacın giderek arttığını söyledi. Temelli, bölgedeki durumu şu sözlerle aktardı:

“Hamadan gelen ailelerin şu an için en büyük ihtiyacı barınma. Geldikleri araçların içinde beraberinde getirdikleri hayvanlarıyla birlikte kalanlar var, sokaklarda kalan, tarlalarda açık alanlarda yatan aileler var. Çocuklar soğuktan ölüyor. Daha önce bölgeye gelen ve çadırda kalan aileler, Hama’dan gelenleri kendi çadırlarında ağırlıyor. Deyim yerindeyse onlara Ensarlık yapıyorlar.”

“Bölgede hastalıklar artmış durumda”

Saldırılar nedeniyle İdlib’in kuzeyine gelenlerin barınma ihtiyaçlarını karşılamak için bölgede çadır kurma çalışmalarına devam ettiklerini belirten Temelli, İdlib’e bağlı Babıska, El Hassan, Derkuş, Gah bölgelerinde toplam 1.000 adet çadır kurarak gelen aileleri yerleştirdiklerini söyledi.

Bu sayının önümüzdeki günlerde artabileceği uyarısında bulunan Temelli, barınma yardımının yanı sıra hiçbir eşyası olmayan ailelere, giyim, battaniye, ısınma ve mutfak malzemesi yardımında bulunduklarını kaydetti. Temelli, “Kışın etkisini artırmasıyla birlikte hastalıklar artmış durumda, gelen ailelerin sağlık kontrollerini de doktorlarımızla birlikte sürdürüyoruz. Gerekli ilaç ve tedavi malzemesi takviyesinde bulunuyoruz. Yine çadırlarda kalacak ailelerimizin gıda ihtiyaçları TDV İdlib Koordinatörlüğü tarafından günlük olarak karşılanıyor” diye konuştu.

“Lojistik analına giden yollar bombalanıyor”

Sivil toplum kuruluşlarının saldırıların yoğunlaştığı bölgeden gelen ailelere yönelik yardımlara devam ettiğini vurgulayan Temelli, “Şu an sınıra yönelen binlerce insan yardıma muhtaç durumda. Türkiye ve bölgedeki sivil toplum kuruluşları olarak yardımlarımızı sürdürüyoruz. Fakat lojistik alanına giden yollar bombalanıyor ve mevcut çadır kentlerde yer bulma sorunu yaşanıyor” dedi.

14 Oca 2018 - 22:56 - Diyanet


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Mihrap Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mihrap Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Mihrap Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Mihrap Haber değil haberi geçen ajanstır.


Anket Sitemizde en çok hangi haberler ilginizi çekiyor?
Tüm anketler