Diyanet Vakfı Afrika'da 14 Su Kuyusu Açtı

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) başlattığı “Bir Damla Hayat” projesi kapsamında açlık ve kuraklığın yaşandığı Ruanda, Kenya ve Burkina Faso’da 14 su kuyusu daha açtı.

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) başlattığı “Bir Damla Hayat” projesi kapsamında açlık ve kuraklığın yaşandığı Ruanda, Kenya ve Burkina Faso’da 14 su kuyusu daha açtı.

Su kuyularının açılışı için bölgeye giden TDV ekipleri, proje kapsamında Burkina Faso kırsalında bulunan Sapouy, Sabou, Nıou, Bousse, Bargo, Nıyoko, Gıkofe, Marcoussı, Bıssıghın ve Toudweogo bölgelerinde 10, Kenya kırsalında Genza, Kaloleni, Magarini bölgelerinde 3 ve Ruanda’da ise 1 su kuyusu olmak üzere toplam 14 su kuyusunu bölge insanının hizmetine sundu.

“Açılan kuyu sayısı 69 oldu”

Burkina Faso’daki su kuyularının açılışı için bölgeye giden TDV Yurt Dışı Hizmetler Uzmanı Vugar Akifoğlu, ‘’Bir Damla Hayat’’ su kuyusu projesi kapsamında bugüne kadar 11 ülkede 85 su kuyusu projesinin yapıldığını, bunlardan 69’unun açılışının gerçekleştirildiğini, diğer kuyuların da yapım aşamasında olduğunu söyledi.

TDV’nin açtığı su kuyularının yaklaşık 100 ile 150 metre derinlikte olduğunu ve kuyularda yüksek kapasiteli su deposu, elektrik ve güneş enerjisi ile çalışan su pompası bulunduğunu ifade eden Akifoğlu, açılan su kuyularının en az 20 yıl boyunca bölge halkının temiz su ihtiyacını karşılayacak nitelikte olduğuna dikkati çekti.

TDV’nin başlattığı “Bir Damla Hayat” projesi kapsamındaki su kuyuları ile ilgili http://sukuyusu.tdv.org adresinden detaylı bilgiye ulaşılabiliyor.

“Temiz suya ulaşmak için 4 km yol yürüyorduk”

Temiz suya ulaşmak için kilometrelerce yol yürüyen köylüler evlerinin yanında açılan su kuyusu ile birlikte temiz suya artık rahatlıkla ulaşabiliyor.

Burkina Faso’nun başkenti Ouagadougou’ya 150 km uzaklıktaki bulunan, TDV’nin su kuyusu açtığı yerlerden Sapouy bölgesindeki Zero köyü şefi Nessao Batiamoim Yossouf, “Köyümüze su kuyusu açılmadan önce, kadınlarımız ve çocuklarımız sabah erken saatlerde köye 4 km uzaklıktaki en yakın su kuyusuna su almak için gidiyorlardı. Köyümüzde yaklaşık 5 bin kişi yaşıyor. Bu su kuyusu sayesinde artık temiz su ihtiyacımızı kolayca karşılayabileceğiz” dedi.

Su kuyusunun hemen yanında bulunan ilköğretim okulunda yaklaşık 400 öğrenci olduğunu söyleyen Yossouf, bu çocukların temiz suya rahatça ulaştıkları için her gün hayırseverlere ve Türkiye’ye dua ettiklerini belirtti.

15 Kas 2017 - 20:12 - Diyanet


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Mihrap Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mihrap Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Mihrap Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Mihrap Haber değil haberi geçen ajanstır.


Anket Sitemizde en çok hangi haberler ilginizi çekiyor?
Tüm anketler