Diyanet Sendikacılığının Umudu Diva-Sen

Din görevlilerinin beklentilerini dile getiren Diva-Sen Genel Başkanı Mustafa Çopursuz, “Diyanet Sendikacılığının Umudu Diva-Sen'dir” dedi.

2005 yılında kuruluşu geçekleşen DİVA-SEN yüz akı ile yaşamına devam ediyor. Sendikacılığı hiç bir zaman olması gereken çizgi dışında anlamamış ve kuralları doğrultusunda kamu çalışanlarının problemlerini tespit ederek projeler haline getirmekte ve doğruluktan asla ödün vermeyerek misyonunu gerçekleştirmenin çabası içerisindedir.

Geçmişine sahip çıkıp geleceğinin teminatı olarak gören DİVA-SEN, dünya makam ve mevki için değil, üyelerinin dolayısıyla kamu çalışanlarının müreffeh hayat sürebilmeleri uğruna gecesini gündüzüne katmaktadır. Bu manadan olmak üzere aşağıda ana başlıklar altında meselelere bakış açımızı sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Şöyle ki;

1-4/B Statüsünde Çalışanların Ek Ders Ücretlerini Almaları Sağlanmıştır.

Hatırlanacağı üzere, Diyanet İşleri Başkanlığında 4/B (Sözleşmeli) statüde çalışan İmam-Hatip ve Kur’an Kursu Öğreticileri yaz döneminde ek ders ücretlerini alamıyorlardı. Özellikle yetkili sendikanın korkutmalarına rağmen cesur 4/B’li kardeşlerimizden Diva-Sen öncülüğünde idari mahkemelere müracaatları neticesi davalar kazanılmış ve bu kazanılan davalar sonucunda başkanlık aynı statüde olanların tamamına ek ders ücretlerini ödeme kararı almıştı. Ne yazık ki, o dönemlerde hak aramak için mahkemelere dahi gidebilme cesaretini gösteremeyen yetkili sendika sanki kendi kazanımlarıymış gibi kamuoyunu etkileme cihetine gitmekte ve gerekçe olarak da attıkları imzayı göstermekteler. El insaf diyoruz.

2-İlitam Gerçekleşmedi.

İlahiyat Fakültesi Ön Lisans mezunu olan diyanet çalışanlarının hayallerini süsleyen İLİTAM (DGS sınavına girmeden)’ın gerçekleşmesi için Diva-Sen olarak her platformda fikirlerimizi ve desteğimizi deklare ettik. Ancak, yetkili merciiler söz konusu talebin gerçekleşme imkânının olmadığını söylediler. Kamuoyunu doğru bilgilendirme adına Diva-Sen olarak hep doğruları ve bu konuda gelinen noktaları paylaştık. Fakat ne hikmetse, doğru söyleyen dokuz köyden kovulur misali doğru söylemeyenlerin sözleri itibar gördü. İlitam hayali gerçekleşmeyince yetkili sendikanın organları “Biz istedik fakat istemeyenler olduğu için gerçekleşmedi” vaveylasını dillendirmeye başladılar. Yani on binlerce üyesi olan bir sendikanın düştüğü komikliği yaşar hale geldik.

3-Rotasyon hala muamma

Görevde verimliliği artırma düşüncesiyle idare tarafından uygulamaya konulan fakat sonradan sebebi tam olarak anlaşılamayan bir nedenle rafa kaldırılan rotasyonun ne olacağı hala belli değil. Ancak görevlilerin tamamı rotasyon ile ilgili endişeli bekleyiş içerisindeler. Uygulanacak mı uygulanmayacak mı sorusunun cevabı aranmaktadır. Bu konuda da Diva-Sen olarak görüş ve önerilerimizi daha önceleri kamuoyu ile paylaşmıştık.

4-Nakil Sınavları

Diva-Sen olarak nakil sınavlarının kaldırılmasını, nakillerin kıdem ve puan sistemine göre bilgisayar ortamında yapılmasını savunageldik bu zamana kadar. Bundan sonra da aynı savunmayı yapmaya devam edeceğiz. Çünkü uygulanmakta olan sistem, görevliler arasında çalışma barışını olumsuz yönde etkilemektedir. Yani gerek siyasi gerekse de başka yollardan torpilini bulan görevlilerin nakil talepleri gerçekleşmekte, referansı olmayanların ise gerçekleşmemektedir. Bu tür hezeyanların ortadan kaldırılması için Diva-Sen’in savunduğu yönteme en kısa sürede geçilmesi önem arz etmektedir.

5-Mesai Ücretleri

Mesai ücretlerinin tahakkuku görevlinin bilfiil görevinde olması ile ancak mümkün olmaktadır. Dini bayramlarda idari izinli, milli bayramlarda ise yıllık izinli olan bir görevlinin mesai ücreti alması imkânsızdır. Bu nedenle Diva-Sen olarak savunduğumuz mesai haftada bir gündür. Dolayısıyla haftada bir gün tahakkuk ettirilecek olan mesai ücreti toplamda 52 güne tekabül edecektir.

6-Hac ve Umre Görevlendirilmeleri

Yıllar geçmiş olmasına rağmen hala görevliyi memnun edecek bir uygulamanın yapılmadığı diğer bir husus ise hac ve umre görevlendirmeleri ile ilgilidir. Diva-Sen olarak bu konudaki görüşümüz, il geneli yerine Ülke geneli puan sisteminin baz alınmasıdır. Bu nedenle en yüksek puan esas alınarak aşağıya doğru görevlendirilmelerin yapılmasıdır. Yani A ilinde görev yapan bir görevlinin B ilinde de görevlendirilmesi cihetine gidilmelidir. Aksi halde bu hususta da serzenişler devam edecektir.

7-Hizmetli ve Şoför Kadrosunda olanların durumu.

Sebep olarak kadro yetersizliği gösterilen ve bundan dolayı yeşil pasaport alamayan kurumun üvey evlatları hizmetli ve şoför kardeşlerimizdir. Daire çalışanlarının tümünden önce mesaiyeye başlayan ve herkesten sonra mesaisi sona eren bu iki grubun problemleri hala çözüme kavuşmamıştır. Bu nedenle, hizmetli kadrosunun lağvedilmesi, aksi takdirde mesai ücretlerinin verilmesi ve yeşil pasaport alabilmelerinin sağlanması çalışma barışını temin edecektir.

8-Murakıpların durumu

Kurum çalışanları arasında hala statülerinin ne olduğu belli olmayan diğer mağdurlar da murakıplardır.Hain FETÖ/PDY örgütü tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz Darbe Kalkışması sonrası Kendilerine tevdi edilen soruşturma dosyalarını karara bağlamak amacıyla ciddi bir görev üstlenen Murakıpların önemi bir kez daha açıkça tescillenmiştir. Bu itibarla kendilerine uzanacak bir eli sabırsızlıkla bekleyen murakıpların özlük ve mali haklarında iyileştirmelere gidilebilmesi için DENETMEN veya DENETMEN YARDIMCISI unvanına kavuşmaları durumunda statüleri değişerek, özgüvenleri artacak ve birçok konuda problemler çözüm bulacaktır.

Diva-Sen olarak yukarıda bazılarını paylaştığımız hususların günümüze kadar çözüme kavuşmaması, bundan sonrası için de aynı olacağı manasına gelmemeli. Gücünü üyelerinden alan Diva-Sen’e destek verin ki problemler çözüme kavuşabilsin.

Saygılarımla.

Mustafa ÇOPURSUZTüm Memur-Sen Konfederasyonu veDiva-Sen Genel Başkanı

15 Mar 2017 - 08:18 - Diyanet


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Mihrap Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mihrap Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Mihrap Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Mihrap Haber değil haberi geçen ajanstır.


Anket Sitemizde en çok hangi haberler ilginizi çekiyor?
Tüm anketler