Diyanet-Sen'den Prof. Dr. Ali Erbaş'a Ziyaret

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar ve Yönetim Kurulu Üyeleri Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ı makamında ziyaret etti.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebeti ile gerçekleştirilen nezaket ziyaretinde konuşan Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar geçtiğimiz yıllarda çeşitli temalar ile kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın bu yıl “Camiler ve Din Hizmetine Adanmış Ömürler” teması ile kutlanacak olmasının kendilerini ziyadesiyle memnun ettiğini belirterek “Din görevlilerimiz 7-24 mesaileri ile, doğumda bebeğin kulağına Ezan-ı Muhammedi ve isminin okunmasından düğününde nikahının kıyılmasına, ölümünde cenaze namazının kılınmasına ve tabi ki 5 vakit namazda hep toplumun yanında olan ona yol gösteren ve gerçekten de ömrünü din hizmetine adayan insanlardır. Bu haftanın ruhuna uygun şekilde din görevlilerimizin ön plana çekildiği ve yapılan hizmetin önemine işaret edilmesi bizleri sevindirmiştir. Bu işin cefasını çeken din görevlilerimize gösterilen bu vefanın onların moral ve motivasyonuna çok olumlu şekilde yansıyacağına inanıyor, bu konudaki hassasiyetlerinizden dolayı şahsınıza ve kurumumuza teşekkür ediyorum” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ömürlerini din hizmetine adayan en kutlu insanların peygamberler olduğunu hatırlatarak “Peygamberler vahyin kılavuzluğunda, hidayet ve iyilik uğruna gösterdikleri mücadele, sabır ve fedakârlıkla insanlığın öncüsü, önderi ve rehberi olmuşlardır. Din görevlilerimiz de yaptıkları hizmet itibari ile peygamber varisleridir. Gelecek nesillerimize ömrünü din hizmetine adamış örnek şahsiyetleri tanıtmak onları rol model olarak almalarını sağlamak daha iyi bir geleceğin inşası için önemli bir imkandır.” İfadelerine yer verdi.

Ziyarette Genel Başkan Mehmet Bayraktutar’ın yanı sıra Genel Başkan Vekili Osman Aydın, Genel Başkan Yardımcıları Hacibey Özkan, Mehmet Ali Omurca, Cebrail Yakışır, Mehmet Yaman, Ali Güzeldal, Diyanet-Sen Başkanlık Şube Başkanı Abdurrahim Kılıç, Genel Merkez Kadınlar Komisyonu Başkanı İlknur Karabulut, Kadınlar komisyonundan İmral Güngör ve Arzu Ereoğlu da hazır bulundu.

08 Eki 2018 - 08:51 - Diyanet


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Mihrap Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mihrap Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Mihrap Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Mihrap Haber değil haberi geçen ajanstır.


Anket Sitemizde en çok hangi haberler ilginizi çekiyor?
Tüm anketler